22 коментара за “ТЕ”

 1. OGN каза:

  Браво!!

 2. иво каза:

  Вярно, законите дори изкривени и опорочени ни съдират 10 кожи ..ГИДИ ГАДОВЕ !

 3. Анонимен каза:

  Наистина колко им отиват тези надписи.. Точно такива са те.Всичките до един. Ако можеше София да усъмне с тези картинки залепени навсякъде. Представяте ли си ги само? хаха 🙂

 4. Анонимен каза:

  КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН-ВСИЧКО Е КАЗАНО ТОЧНО!

 5. В книгите на българина Никола Николов ,който също отдавна е напуснал България е написано всичко за това какво става на Земята като цяло и нашите политици са едни сиви мишки на които им дърпат конците отвън иначе няма кой да ги постави на високите и меки столове на които седят. За да си политик ти си човек който може да те гледа в очите и да те лъже без да трепне иначе не става за политик ,отделно да може да краде и да спи спокойно.Сменят се едни с други за да може всеки от тях периодично да отхапва от баницата дето ние им я месим.Изобщо не им пука от нашите протести ,защото сме толкова беден и страхлив народ -доказали сме го хиляди пъти- че не само Левски сме предали, ами елате да видите в чужбина- нямаш по голям враг от брата ти българин и по – добре да стоиш настрани от сънародниците си ако можеш. И Бог не може да ни помогне ако не направим ние първата крачка,първо към това да се осъзнаем като човеци ,после като нация и да се обединим в искане на правата си като ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА и после като нация,защото оскотяването до което са ни докарали ни сваля до ниво животно ,а на животното не му пука от коя националност е. Кой е виновен този който дава баницата или този който я яде?

  • ПАТРИОТА каза:

   Рядко се случва да прочета нещо смислено в интернет пространството по темата „България“!!! Само мога да кажа „ПОЗДРАВЛЕНИЯ“!!! И се питам кога ще се осъзнаем наистина и ще направим нещо по въпроса!!?!

  • айде всичките големи патриоти, дето сте избягали, да не ни давате оценки. Ние сме били страхливи мишки и жалки плъхове, и затова вие сте избягали. Айде бе. Ние си живеем чудесно в България, и ако има протести, то е за да я направим още по-чудесна. А ти гледай да оправиш страната в която живееш, не се грижи за нас.

   • Анонимен каза:

    Кои сте вие дето толкова 4удесно си живеете в Бг,и какво ви е толкова 4удесно!!!!Може би работиш в банка или в мебелна фирма,или си шива4ка.Какви други професии има сега в родината ни-сервитъорки,продава4ки и една много тънка прослойка от англо и немско говорящи ,работещи в големи фирми и всъщност не знаещи какво правят там по цял ден.Статистика не дава месе4ни справки за хората по професии и доходи и какво могат да си покрият като разход с тези доходи.Това е за тези ,които имат доходи .Не говорим изобщо за хора с по 2 висши образования на контейнерите.Те ,както казва корифеят на банковата мисъл Хампацапатурмян.сами са виновни ,4е не са направили нищо полезно в живота си ,нито за себе си ,нито за обществото.Той има право да го каже ,и не защото се мисли за велик и всемогъщ.Не!!!!Просто на него всяка сутрин господ му казва добро утро и успех и му подава 4етката за зъби.

  • Алекс каза:

   На г-н Митака мога да кажа – нито сме беден, нито страхлив народ, още по-малко сме предали Левски. Всяко стадо има мърша, никой народ, никога в световната история не е представлявал еднородна маса. Всеки народ, всякога е имал както титани, така и предатели. Истинският предател на Левски се нарича Димитър Николич – Общи, родом от Косово – сръбски агент и провокатор в революционното ни движение. Второ – синът ми учи в Холандия и имам известни наблюдения относно нашите млади сънародници в чужбина. Не само че не се предават един друг, но са изключително сплотени и си помагат.
   Политиците също не бива да бъдат слагани под един знаменател. Всеки от нас, има правото да критикува, но би трябвало и да се замисли – ако аз бях на мястото на този политик и трябваше да реша въпроса, който искам той да реши, как бих постъпил аз – щях ли да взема рушвет, ако ми предложеха такъв, щях ли да се подам на натиск от външни сили или съдбата на Родината щеше да ми е по-мила? Защото политиката е изкуство на възможното! От там нататък съм напълно съгласен – нашето бъдеще е в нашите ръце. Външният свят е такъв, какъвто го създадем ние.

   • Анонимен каза:

    Това са общи приказки,есе на свободна тема.4ети ре4та на Путин,поне той се осмели да ни го каже в лицето.Ама много внимателно про4ети всяка дума.И за децата ни и за това което си мислим ,4е правим и за това което наистина ще им оставим.

 6. Елмира каза:

  Всичко е точно, но е тъжно, защото си казваш: „Нима няма изход?

 7. Владимир каза:

  Тези „пубери“,малко са поразкрасени…

 8. ЗАЩО РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НЕ НИ ПАЗИ?

  Преди време всенародния любимец Веско Маринов изпя химн за МВР. Куплетите в маршов ритъм са така убедителни, че на всички в залата им се прищява да скочат на крака и преминат тържествено пред някоя трибуна. Но покрай злополучните си любовни истории, предшестващи андропаузата на светските ни мъже от „елита”, достойни за сълзлив турски сериал и за слагачеството си на разноцветни политически сили и различни професионални гилдии, той стана за посмешище. Някак си хората не можаха да възприемат повтаряните в припев куплети – „моята, нашата, родната полиция ни пази”. Но защо такова недоверие?
  Яловите опити за „вдигане на самолета” т.е. рейтинга на родната, а преди години „народната” не хващат дикиш. Навремето Мао Дзе Дун нарече американския империализъм „книжен тигър”. И след години се оказа почти прав. Нещо подобно наблюдаваме и в момента. Двудеселетните усилия на законодателите и всички власти скопиха и маргинализираха някога всемогъщото ведомство. Превърнаха го в домашен котарак, който се страхува и назландисва да лови дори дребни мишлета. От респектиращ апарат за репресия на вече наглата и дръзка престъпност се е превърнал в безпомощна, деликатна госпожица, която се извинява в автобуса, че е настъпила някоя мутра. Но дали причината е само в окастрените пълномощия, мижавия бюджет, опорочената агентурно-оперативна дейност, страха в населението да оказва каквато и да е явна или негласна подкрепа, пред страха от опозоряване… Всъщност, ако се в вгледаме в подробности, много са изтръгнатите зъби на нещастния ни котарак, който и да иска, просто не може да лови нещо по-голямо от мишлета.
  Но как разсъждават повечето полицаи?
  В началото на кариерата си те са добри „ченгета” и истински защитници на обществото. Мразят престъпниците и самоотвержено се борят срещу тях. Но постепенно се променят и разочароват. Дразнят ги обвиненията в медиите, че веднъж са брутални, друг път безпомощни, особено пред тълпа в ромските гета. Напада ги тъкмо обществото, което те защитават! Вестниците и телевизиите непрекъснато нападат полицията. Всички се грижат, да не падне и косъм от главата на задържаните. Защо проклетите адвокати поне шест месеца не ги придружат в патрулките? Тогава сами ще засадят и отгледат дървото, на което да бесят престъпниците! Началниците с лъскавите униформи са на страната на политиците, които лъжат хората. Разправят дивотии, че не можеш да мразиш престъпниците, или ромите. Но какво, нали те са тези, които извършват болшинството от престъпленията. Та нима те не са хлебарките, които изяждат цивилизацията? Не желаят да работят, не желаят да учат – само знаят да друсат кючеци! Мамят и крадат, грабят и убиват невъоръжени и безпомощни старци, правят жените и дъщерите си курви, търгуват с дрога. Презират и не се подчиняват на служителите на реда и закона. А не са ли и полицаите свободни граждани и да мразят, когото намерят за правилно? Също така полицаите при стачки и размирици защитават богатите от злобата на бедните. Те, които пазят богатите от бедните, са всъщност бедни. И те трудно свързват двата края. Последната капка се добавя от това, че в очите на общественото мнение стоят на по-ниско стъпало от престъпника. Някои от колегите им са уволнени, или попадат в затвора, за това, че са изпълнили дълга си. Крадци, мошеници, изнасилвачи и убийци имат по-големи права от ченгетата и се рахождат необозпокоявани и дръзко им се надсмиват. След всяко по-сериозно престъпление настава същинска медийна вакханалия, в която едва ли не полицаите са извършители.
  От тук нататък, пътя към корупцията е вече широко отворен. Започват побоите, заплахите и изнудванията, за да накара поредния боклук да признае престъпленията си и да дели с тях. Та нали по-добре от всички познават механизмите на престъпността. След като тези над тях го правят безнаказано, да не са по-глупави от тях. Защо да не помислят и за себе си. Така обикновенно се стига до днешното ни дередже.
  Без да ги оправдавам, ето малък пример, на колко ръководството на МВР оценява кожата на един полицай.
  На 24.04.2003 год. в РДВР Варна се случва извънредно произшествие, което няма аналог в настоящата история на МВР. От психопат е нападнат постовия полицай на входа на дирекцията. Същия насочва зареден пистолет “Макаров”, законно регистриран на негово име, в главата на постовия полицай, след като е загубил търпение да чака служител от дирекцията. Проявявайки наблюдателност и светкавична реакция, полицаят избива пистолета, който е с патрон в цевта и произвежда изстрел. Куршума преминава на сантиметър от главата му. В същото време чакалнята е пълна с посетители. С помощта на колега, нападателят е съборен на земята и са му поставени белезници. В последствие се оказва, че нападателят е кандидат за работа в МВР, който търси контакт с ръководството, и губейки търпение е насочил агресията си към униформения.
  На следващия ден всички ежедневници отразяват събитието в полицейската си рубрика, като отдават дължимото за постъпката на полицаите. Не е необходима писателска фантазия за евентуалните последици, ако не е била адекватната реакция и намеса на двамата униформени. В най-добрия случай – убит полицай, но като се имат в пред вид 8-те патрона в пълнителя, пълната с граждани чакалня и непредсказуемата реакция на нападателя, който след психиатрично изследване в последствие се оказва шизофреник, са възможни всякакви кървави сценарии. Аналогията със случая Чочо в Перник е пълна. При евентуалното им настъпване щяха да хвърчат шапки и пагони на началници нагоре по ерархията. За техен и на нападнатия полицай късмет, това не се случва. Някои политици по този повод щяха да организарат поредното политическо шоу и до проронят крокодилски сълзи за пред електората.
  В недалечното тоталитарно минало такива постъпки се квалифицираха като “героични” и подобаващо се поощряваха с морални награди, включително и с производство в първо офицерско звание. За жалост, сега това се прави само “посмъртно”. Дни след инцидента директора на РДВР издава заповед, с която награждава проявилите се и случайно живи полицаи с „парична награда от 50 лв”
  Та така. Какво можем да очакваме от полицаи, на чийто живот собствената им служба слага оценка “ 50” лв…

  СВЕТОСЛАВ АТАДЖАНОВ
  djani.blog.bg

  • Човеколюбец каза:

   Всичко, което казвате е точно така. Имам близки, които работят в пилицията. Честни и дори хора. Но едните(по-старите) вече знаят за какво става въпрос в системата и се приспособяват някак, поне за да оцелеяг(и те!). Другите(по-младите) влизат в МВР с идеята да бранят доврите от лошите и изведнъж виждат как трудът им отива напразно, по-висшестоящите от тях ги предават или са в такива връзки с политици и предсъпници, че не може нищо да им направят. Най-малкото последствие е тотално омерзение и после, както казвате, пътят може да е различен. Иначе нормалните хора оценяват, когато виждат, че наистина полицията ги пази. Спомнете си случая с граничния полицай от Бургас – хората застанаха масово в негова защита срещу властниците. И успяха.

 9. diavolettoooo_6666@abv.bg каза:

  NO COMENT!!!………Ne znam kakvo da kaja!Znam samo che vsichki si sedite i nikoi ne smee da se opulchi na tazi sistema!GOLIAM STRAH,GOLIAMO NESHTO BE!!!………Edin den v „Svetloto ni Budeshte“,vashite deca shte vi proklinat za tova vashe bezrazlichie!

  • Човеколюбец каза:

   А ти? Защо говориш във второ лице? Ти къде си и защо се правиш на гяволе?
   Имахме навремето една кучка, дребна, но бдителна. Щом усетеше нещо, втигаше лай до небесата. Другите се настървяваха и хукваха да преследват натрапника. А тя … изоставаше назад и продължаваше да лае.
   П.П. И уважавай нашата (твоята) азбука.

 10. Орлин каза:

  Замазването е друго име на путьовщината. Да сложиш портрет на г-жа Фандъкова наравно с този на боклуци като Слави Трифонов или Красимир Гергов, означава, че си путьо, който вика „всички са маскари“.

  • 14 години се учеха 2-те ми хлапета при нея. Беше желязна даскалка! Няма страх oт нищо! Снимката й тук стои на кестерме!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s