Световно-известният учен Менделеев е починал след консумация на български колбас, съобщиха световните агенции. Ученият бил взел колбаса с научна цел, тъй като се надявал да открие нови химични елементи съдържащи се в салама. Трагичната гибел настъпила, вследствие на това, че не успял да се въздържи, отрязал си едно парченце от колбаса и го сдъвкал. При анализа на остатъците от колбаса е установено, че в него няма и следа от месо, а съдържанието му е изцяло от оцветители, консерванти, генномодифицирана соя и кости на прах. Смърта настъпила в следсвие на неизвестен до момента на науката оцветител, който кръстили Българий. От фирмата производител, обявиха новината за компромат: „Българите отдавна консумират нашия салам, а липсват каквито и да било оплаквания.“

Advertisements