“ Уважаеми съграждани, съселяни и съцигани, изправям се пред вас за да ви дам няколко съвета, как да се преборите с все по-задълбочаващата се криза, както и да ви дам отчет за мерките, които сме взели до момента за преодоляването и. Първо искам да се обърна към пенсионерите, безработните и техните семейства. Нека тези от вас, които имат роднини на село да се отправят при тях и да изчакат там отминаването на кризата. Както всички знаем истински уважаващите себе си селяни още при първите признаци на кризата са напълнили мазетата и таваните си с буркани, така наречената зимнина. Уважаеми селяни, моля Ви, не се стискайте като мен, все пак аз не съм селянин, а споделете плодовете на труда си с изпадналите в нужда ваши роднини и приятели. По този начин вие ще помогнете не само на роднините си но и на държавата, тъй като:

Първо – ще осигурите здравословна храна, която трудно се намира по магазините, на вашите роднини, като така ще допринесете  за укрепването на имунната им система, а от там и косвено за намаляване на разходите  в здравеопазването, както и да преборим свинският грип.

Второ- с тази своя благородна постъпка, Вие ще допринесете вашите родни съселяни да се приберат по селата и да намалят пренаселеноста в градовете и в частност на София. Така градовете ни ще станат по-европейски, по чисти и ще решим проблема със задръстванията.

За тези обаче, които нямат роднини  или близки познати на село, преодоляването на кризата ще бъде по-мъчно, но не и невъзможно. Ето как:

Първо – държавата ще отпусне на всеки нуждаещ се по един спален чувал, така че дори да ви спрат тока заради неплатени сметки или пък да ви отнемат жилището заради непогасен кредит, пак да можете да спите комфортно и топло. Съветваме ви да спите най-малко 20 часа на денонощие, което е нищо като вземем в предвид колко спят мечките през зимата, а сега е зима. Един вид по този начин вие ще проспите кризата. Хранете се по един път на ден и то докато гледате новините по националните медии, така залъка ще ви присяда и ще ядете по-малко.

Колкото до мерките които сме взели и смятаме да вземем, те са следните:

Първо – по отношение на феодалните старчета от БАН, по известни като БАНски старчета. На тях съм им дал последен шанс да докажат смисъла от съществуването си, като съм им поръчал да изследват споменатият по-горе ефект на зиминия сън при мечките и начините да постигнем този ефект при българите, а защо не и в световен мащаб. Което ако го направят ще допринесат за по-лекото понасяне на световната криза в глобален мащаб, както и за решаването на проблема с хранителния недостиг в страните от третия свят. Ако обаче не успеят дя се справят с поставената им задача, то имаме идея, която сме обсъдили със социалният министър – БАН да се преустрои в старчески дом, за чиято издръжка ще са нужни няколко хиляди лева, а не отпусканите досега милиони левове за наука, по-точно псевдо-наука. Колкото до младежа изучаващ средновековното песнопение, той ще бъде въдворен в Карлуково, поради очебийната странност на заниманията му. Друга мярка, която мислим да въведем е: Вместо да вдигаме здравните осигуровки, да въведем една нова траурна осигуровка, която да гарантира достойно погребение на всеки неуспял да се пребори с кризата жител на Република България.Призоваваме от все сърце всички които мислят за самоубийство първо да внесат поне три вноски от тази траурна осигуровка, като след това всеки желаещ от тях ще бъде изпращан на пунктовете те ще могат преди да извършат самоубийството да подпишат декларация, че даряват органите си за трансплантация, с което ще придобият една похвална заслуга към родината. На самите пунктове които ще бъдат отворени на няколко места в страната. На тези места за изпращане в отвъдното ще има осигурени медицински екипи, които ще се погрижат за своевременното изваждане, транспортиране и трансплантиране на дарените органи. Ако се вслушате в думите ми, тези които останете живи, ще бъдете оцелели от един своего рода комбиниран икономическо-естествен подбор, което няма как да не даде отражение на икономическите показатели, които ще има страната ни след излизането и от кризата. Само така ние можем да станем по-здрава и по-богата нация.“