30 – годишен мъж от София се самоуби на площад Славейков за да го дават по телевизията. Това било негова мечта от малък и бил готов на всичко, за да влезе в централните новинарски емисии на Нова и БТВ. С тази си постъпка, както става ясно от неговото писмо, той искал и да впечатли комшийката си – фолк певица, която му била казала, че ще му пусне само ако го види като гост в някое шоу или като новина в централните емисии.

Мъжът бил писал писма до Слави, Иван и Андрей, Гала, Венета Райкова и др. подобни водещи, но те му отказвали категорично с думите:“ Кой си ти бе, направи някоя простотия и може да те поканим!“ След тези откази, мъжът се решил на отчаяната стъпка. Разследващите предполагат, че той не е имал намерение да се самоубие напълно, а само толкова, колкото е необходимо за да влезе във вечерните новини. Според тях самоубийството било много професионално изпипано, защото мъжът избрал да се обеси, понеже така нямало да има кръв и щели да го дадат в лице. Освен това, той няколко пъти преди самоубийството подавал фалшиви сигнали на новинарските екипи на НОВА и БТВ, и засичал времето за което пристигали, за да го снимат още топъл -топъл. Той звънял и на бърза помощ, и засичал и тяхното време за реакция, като си правил сметката, те да пристигнат малко след новинарските екипи и да го спасят.

В деня на самоубийството, мъжът отишъл на площада, метнал въжето над един клон, помолил един от продавачите на книги да му услужи за малко със стола си, звъннал на новинарските екипи и бърза помощ, и надянал въжето на шията си пред погледите на безучастните минувачи. За съжаление нещата се развили не така като очаквал. Докато двата новинарски екипа се движили с бясна скорост към мястото на инцидента, в надпревара кой по-добро място за снимки да заеме, пред тях се озовала линейката на бърза помощ и станала ужасна катастрофа. Двете новинарски коли направо се размазали и двата екипа загинали на място. Наложило се телевизиите да изпратят резервните си екипи, които да отразят обаче не самоубийството, а новата водеща новина за катастрофата. Така трагично неуспешно завършил опита на човека да се появи в централните новини и да преспи с фолк-дивата.

Advertisements