Известният автор на бестселъри Дан Браун повдигна завесата относно съдържанието на бъдещия си роман “ Посоките на времето“, който готви. Сюжетната линия се върти върху разгадаването на най-съкровенната масонска тайна –  трактат написан с неизвестен код от Цар Соломон, открит от рицарите тамплиери по време на кръстоносните походи. Оказва се, че този трактат действително съществува и е разчетен съвсем наскоро с помощта на изключително мощен компютър. Съдържанието на трактата обръща всички представи за заобикалящата ни реалност и заплашва да доведе до прелом в човешкото мислене, а по-неустойчивите психически индивиди до полуда. Въпреки възможните отрицателни последствия за които предупреждават от братството, написаното в трактата вече се разпространява в интернет пространството,  ето превода:

“ Ти , този който четеш това послание, трябва да си с отворен ум и чисто съзнание, Сега аз ще ти обясня природата на времето, времето което ти приемаш за еднопосочно и необратимо. Не човече, времето е многопосочно, то може да тече както от днес към утре, така и от утре към днес и от днес към вчера. Това е върховната тайна на Вселената,  но нашият човешки ум разглеждащ себе си като център на битието и център на всички събития е забравил истинската природа на съществуването. Ние сме безсмъртни, но сме изгубили безсмъртието си просто защото сме забравили, че го притежаваме. Ние съществуваме днес, съществували сме и вчера, ще съществуваме и утре. В природата нищо не се губи, то само променя формата си, а времето е илюзия, плод на усилията на нашия ограничен мозък да наложи собствения си мироглед над вселената. Ние всички същества сме просто сбор от енергия, която излъчваме постоянно към бъдещето, миналото и в настоящето. Ние получаваме сигнали от бъдещето и от миналото и съответно изпращаме такива, погледнете нашите жреци, това което наричате предсказание всъщност е послание изпратено към нас от нас самите. Бъдещето миналото и настоящето всъщност съществуват едновременно и си влияят взаимно. Ние съществуваме в една безкрайност, а липсата на край и начало ни ограничава до един безкраен момент, където понятието време губи своят смисъл. Същноста на съществуването се крие в тайната на числото Пи. То е безкрайно, а ние  изчисляваме с него определени математически фигури, което автоматично прави и тях безкрайни. Човешкият ум е безсилен пред тайнственоста и необятноста на Пи.

Пи = 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209 74944 59230 7816…

Мислете и отворете ума си за безкрайноста слейте се с нея и отхвърлете оковите на времето, вземете безсмъртието, което всъщност никога не сте губили“

Advertisements