Започваме първо с бездомните кучета. Ако край вас живеят бездомни кучета можете да се отървете от тях по следните начини:

Първо – ако разполагате с малко излишни средства или сте готови да пожертвате известна сума, то отидете в най-близкият магазин за домашни любимци и купете толкова намордници, колкото бездомни кучета обикалят около дома ви. Вземете един кокал  и примамете кучетата едно по едно. На всяко куче, което успеете да примамите сложете намордник и си вземете кокала, пристъпвайки към примамването на следващото куче и така докато не остане куче без намордник. Когато вече всички имат намордници, можете да ги оставите без страх да се скитат, докато умрат от глад и жажда. Ако някой заблуден кучезащитник ви направи забележка, то му напомнете, че дефакто тези кучета не са безстопанствени, аса на общината и вие просто и помагате да спазва закона, че всяко куче трябва да се разхожда навън с намордник.

Ако този вариант ви се струва прекалено скъп, то тогава можете да си купите един нашийник и след като примамите по гореописаният начин някое от бездомните кучета, да му сложите нашийника. След това го разхождате до Столична община, Парламента, Министерският съвет или Президентството, където го пускате отново да бездомничи. Процедурата се повтаря, докато заведете всички кучета от квартала на гореспоменатите места. За да се справите по-бързо можете да потърсите и съмишленици измежду съкварталците. Така институциите, ще могат да следят от близо състоянието на популацията. Нищо чудно и президента да не издържи и да опита ловните си умения върху бездомните животинки, което би дало един добър повод за повторното му импийчване.

По-различно обаче, седи въпроса с домашните кучета, разхождани под гордия поглед на собствениците им. Ако и във вашият квартал има хора, които разхождат кучетата си без намордник и ги оставят да пикаят и серат там където си играят децата ви, то трябва да процедирате по следният начин:

Съберете се родителите и си организирайте една анти кучешка група, която да си оказва подкрепа когато се наложи. Когато сте заедно и някое домашно куче без намордник се приближи до мястото, където си играят децата ви, изритайте го колкото сила имате. Ако собственика му протестира, заявете че то ви е нападнало, като му посочите че имате свидетели. Ако кучето е от по-свирепа порода не се предавайте. Носете си винаги нож и дебела дреха. Увийте дрехата около едната си ръка и я подайте на кучето, докато с другата забивате ножа в туловището му. След това, претендирайте, че сте действали при неизбежна самоотбрана. Научете децата си да носят винаги лопатка със себе си и когато видят кучешко лайно, да го вземат и да го хвърлят по най-близкият собственик на домашно куче. Ако той се ядоса, обяснете му, че детето ви е още малко и неразбира, а и това лайно може да е от неговото куче.