Банките трябва да умрат! Те са излишни, недоброкачествени образувания върху тялото на обществото, причиняващи фатални последици върху почти всички имащи вземане даване с тях. Те са просто едни паразити, които умело ни заблуждават, че са ни нужни, докато всъщност е тъкмо обратното. Банките не могат да съществуват, без нашата всекидневна подкрепа. Какво правят банкерите? Сега ще се опитам да ви обясня. Банкерите седят на един стол, вие отивате и им давате вашите пари, като се надявате след известен период от време те да са се увеличили, благодарение на обещаната ви лихва. В същото време обаче, банките ви вземат такси за обслужване на същата тази сметка по която сте внесли парите си, а в някои случаи ви вземат такса и за самото внасяне и за откриване на сметка, за издаване на карта към нея и какви ли не още такси, знайни и незнайни. И така, вие си давате парите на банката, уверени, че са на сигурно място и чакате те да се увеличат, неподозирайки за таксите които плащате, просто защото не сте си направили труда да прочетете условията по договора който сте сключили с банката, както и общите условия.

Вие просто, сте поредният наивник на който му е втълпено, че най-сигурното място да си държи парите е банката  и затова и имате абсолютно доверие. О блаженна простота. Но да продължим, вие вече сте щастлив притежател на банкова сметка и спокойно гледате телевизия и пращате есемеси, докато парите ви се увеличават. Уж! Банките са доволни, те са получили поредният депозит, и сега просто чакат, другият лапнишаран, който ще дойде да поиска пари на заем, за да му дадат вашите пари и то на двойно по-висока лихва, от тази която ще дадат евентуално на вас. Новият лапнишаран, също е обложен с допълнителни такси за всевъзможни неща, но и той като вас не си прави труда да чете условията, а само слуша медените слова на кредитния консултант, доверявайки му се напълно, подписва и си тръгва доволен, че са му отпуснали кредит и ще работи близките 20-тина години за банката. Какво всъщност стана? Вие отидохте при банкера, дадохте му своите пари, той ви наложи такси за това и ги даде на друг срещу висока лихва и съпътстващите я такси. Хубава работа, искам и аз да съм банкер. Работя с чужди пари, които мога да инвестирам така както аз реша и то напълно законно, и ако инвестицията ми се окаже лоша, не нося никаква отговорност, вие сте си виновен, че сте ми повярвали. Пише го в договора.  Да предположим обаче, че този който е получил кредита, вашите пари които сте депозирали при банкера, не може да го плаща. Тогава банката не може да ви върне парите, когато решите да си ги изтеглите, защото ги е дала на друг човек, който не може да и плати. Банката ви казва: Съжаляваме но фалирахме.

Разбира се всички депозити до сто хиляди лева са гарантирани от държавата, но вие самите сте част от държавата, тоест те са гарантирани с вашите данъци, а не с имотите на банкерите. Те нямат нищо общо. Мнооого хууубава работа! Работиш с чужди пари, печелиш или губиш, но никога за своя сметка. Банката може да фалира, но ти не. Ако си взел кредит и не можеш да го плащаш, защото си останал без работа, или си претърпял трудова злопулука и си инвалидизиран, ти си длъжен да си върнеш кредита, твоят заем не е гарантиран от държавата. Ти си в ръцете на банката, ти и твоето семейство. Хм лоша работа е да си имаш работа с банките,а още по лошо е да си държите парите там, или да вземете пари от тях. Банките са най-опасното място което можете да изберете за да си съхранявате спестяванията. Помните, че майките от бг-мама , за малко да фалират една банка и то по слух. Нима това е сигурната институция на която разчитате за да запазите и увеличите парите си.

Парите ви, трябва да се въртят, както се казва, но не друг а вие да си ги въртите. Пари които седят на едно място , рано или късно се стопяват. Изтеглете си парите от банките и ги вложете в нещо, дали ще са акции, земя, имот или просто ще отидете до магазина да си купите бира, това е все едно. Просто не дръжте парите си в банките. Точно сега по време на кризата е най-опасно парите ви да са там, а същевременно е най удобният момент да ги инвестирате, защото цените са по-ниски. Наистина ли банките са ви необходими, за да съществувате? Не! Банките са излишни, те печелят от вашата некомпетентност и нежелание сам да поемете отговорност за парите си и увеличаването им. Банките трябва да умрат! Да им помогнем. Утре отидете и си изтеглете парите от банката. Те не са на сигурно място там, но банкерите и правителството никога няма да ви го кажат. Защото те обичат парите ви и искат те да ги управляват и използват, вие просто трябва да им вярвате. Нищо, че отговорноста за парите ви си е изцяло ваша.

Advertisements