Днес беше разпространен официалния доклад на европейската комисия за упадъка на България. Ето текста:

“Въпреки положените усилия и проявеното снизхождение от народите на европейската общност и с оглед приемането на България като равноправен член на Европейският съюз днес, близо три години по-късно, сме длъжни да отчетем, че България върви по-скоро към упадък, отколкото към напредък и самото й приемане беше ненавременно и прибързано. Българските управляващи се възползваха от отпуснатите средства за подпомагане развитието на страната им, но за собствено облагодетелстване и подпомагане на близки до тях финансови кръгове срещу съответната комисионна.

Изключително показателен в тази насока е факта, че техен висш държавен политик си позволи открито да заяви, че около партията му съществуват обръчи от фирми, които той подпомага и съответно – те него. В друго сканадално изказване същият политик заяви открито, че той разпределя средствата в държавата еднолично, включително и тези отпускани от еврофондовете. Независимо че обществото на България реагира на това изказване (като го свали от власт на последвалите парламентарни избори), новите управляващи все още не са му потърсили отговорност или поне обяснение за тези негови официални и публични изказвания, които рушат доверието на Европа към България. Българите, за съжаление, са слабо организирано общество, понеже трудно намират общ език. По-голямата част от младите българи са напуснали и продължават да напускат страната, което предполага че скоро няма (а и вобще не е сигурно дали някога там ще бъде създадено) активно гражданско общество, което да може да реагира адекватно на опитите на държавниците да налагат еднолични решения, както и да търси отговорност за извършени злоупотреби и опити за погазване на демокрацията.

Българите като цяло са намаляващ (да не кажем и изчезващ) етнически елемент за сметка на нискообразовените роми и тихото настъпление на ислямизацията, което неминуемо ще доведе до стремглаво понижаване на интелектуалния капацитет на нацията, а оттам и невъзможност за достигане на едно прилично европейско ниво на развитие. Българите са хора, способни да работят при всякакви условия и неспособни да си търсят правата, което привлича там и дава добра среда за инвестиции и развитие на бизнес, на съмнителни бизнесмени, които вместо да плащат необходимите осигуровки на работещите и дължимите данъци към държавата, плащат различни комисионни за извършени консултантски услуги на управляващите политици.

В България се набляга повече на спазването правата на животните, отколкото тези на хората, което е довело до едно скотско мислене и водене на един – едва ли не – кучешки живот. Българите останали в България са предимно от по-високата възрастова група, изпитваща носталгия по комунистическият режим на управление, които им беше спестил необходимоста да мислят и да се борят за себе си, които действия след смяната на режима се оказаха непосилни както за тях, така и за децата им, които, както вече споменахме, предпчетоха да избягат, понеже нямаше кой да ги научи да се борят. Българите освен това усилено замърсяват своята държава, която в недалечно бъдеще ще бъде обект на интерес за изграждане на бунища за всякакви опасни, отровни, химически отпадъци. Съответно бъдещето й в Европейският съюз е само като официално сметище. Там не може да се развива вече никакво селско стопанство или пък туризъм. В заключение: европейската комисия предлага план за спасение на българите, а именно: изселването им от България и разпръскването им между останалите граждани на европейският съюз, което ще им помогне да се интегрират и да разберат и започнат да прилагат на практика европейските ценности.“