От днес вече могат официално да ни следят в интернет. Това е новата антикризисна мярка на правителството. Всичко що се прави за борба с престъпноста е антикризисна мярка. Питате се какво и е антикризисното? Сега ще ви обясня:

Първо: Във връзка с огромния брой престъпници ползващи интернет в България, ще се наложи да се назначат съответно достатъчен брой сътрудници, които да следят интернет трафика, публикациите и коментарите поствани във виртуалното пространство, представляващи заплаха както за националната сигурност, така и за общественото спокойствие и за поддържането на постоянен ръст на рейтинга на управляващите. Това ще се отрази на икономическият климат, като намали безработицата и даде посока на преструктурирането в МВР, като кадрите вместо да бъдат съкратени, ще бъдат пренасочени на новата огнева линия.

Второ: Мярката, ще принуди, съответните компании предлагащи интернет и мобилни услуги, да направят нови инвестиции, които ще налеят свежи пари в икономиката, а съответно ще бъдат разкрити нови работни места и при тях.

Трето: Средностатистическият български интернет потребител и потенциален престъпник,ще бъде принуден да се замисли какво си мисли, преди да го напише и постне във виртуалното пространство. Това ще доведе до увеличаване на сивата маса в мозъчната му кутия, повишаване на интелигентноста му, а от там и на интелигентния потенциал на нацията. Което би могло да прерасне в интелектуален бум и развитие на високите технологии.

Четвърто: Мярката ще доведе до намаляване на ползването на интеренет и мобилните комуникации като средство за общуване. Съответно до намаляване на вредните влияния от излъчванията на компютрите и мобилните телефони и по малка заболеваемост в следствие на тези облъчвания и по-малко разходи в здравната система. Ще принуди хората да излязат на улицата и да се срещат на публични места, където свободно, спокойно и необезпокоявани ще могат да обменят и изказват мнения по отношение на обществения и личния си живот, както и по отношение на управляващите.

Така че спете спокойно интернет потребители! Тази мярка не е насочена срещу вас и срещу свободата на словото. Това е просто поредната антикризисна мярка на управляващите.

Advertisements