ВЕЧЕ НИ СЛЕДЯТ! Ха, си написал някоя псувня по адрес на управляващите и законите им, ха са те привикали в МВР-то. Затова трябва да се научим да се изразяваме правилно. Без да накърняваме достойнството и честа на обектите на нашите страсти, но същевременно да разберат правилно посоките на нашите чувства. Ще ви дам един пример: В казармата имахме един черен българин от ромски произход. Черен-черен, та чак син. Като патладжан. Викахме му – „Снежко“, за да не ни обвинят в дискриминация.Та този същият Снежко, си беше изработил един уникален начин на псуване и си позволяваше да псува всички. Вместо да ти каже право в очите: „Абе я си е . . майката“ , викаше – „Айде да си жив и здрав“. И така, хем си го казваше, хем му се радваха баламурниците. Та предлагам ви и ние да действаме така, когато искаме да изкажем отрицателното си мнение, относно законите и реформите предприети от правителството или някоя друга институция. Вместо да казваме:

Псувня – Благопожелание

Да ти е . . майката! – Да си жив и здрав!

Що не си го завреш в задника? – Що не го сложиш на сянка?

Само да ми паднеш ще те скъсам! – Ако дойдеш по-близо  ще ти благодаря!

Ще ти счупя тиквата! – Ще се погрижа за здравето ти!

Разбира се има и други, често употребявани изрази, но оставям всеки сам да си измисли безопасен  заместител за тях. А ето как ще звучи едно Благопожелание, към управляващите, по новите безопасни правила:

Жив и здрав да си Бойко, и ти Цецо. И целите ви родове до десето коляно. Вземете си законите и ги сложете на сянка, да не избелеят. Ще се радвам, ако дойдете по-близо, за да ви благодаря и да се погрижа за здравето ви. Живи и здрави да са и Станишев , Доган и Царо. И сите депутати у парламента и те да са живи и здрави. Енергото, Топлофикация и Мобилните оператори , и те да са живи и здрави. И не се притеснявайте, работете,  българският народ ще се погрижи за здравето ви.

Advertisements