„Гарван гарвану око не вади“, гласи народната мъдрост, но явно това не важи за България. Тука настанаха времена когато гарваните започнаха да си вадят очите. Бившите агенти на ДС, Гоце и Ивайло са се хванали за гушите и калвът ли калвът. За тези дето падат от небето ще разясним, че „президента на РъБъ“ – Георги Първанов е известен в средите на ДС, като агент Гоце, а „журналиста“ Иво Инджев, чиято журналистическа дейност през последните години е обсебена от писане на журналистически доноси срещу агента -президент е всъщност секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС под псевдонима Ивайло.

Напъните на Иво Инджев (агент Ивайло) да се представи, като радетел за истина и демокрация, щяха да са смешни и жалки, ако не успяваше да подведе доста хора. Чудно, обаче по време на комунистическият режим, кой можеше да учи в Москва, да не би всеки отличник да е имал тази възможност, както твърди за себе си Иво Инджев (агент Ивайло). Сигурно Георги Марков е бил двойкаджия и затова е избягал на запад, а същото Първо главно управление на ДС, чиито сътрудник е агент Ивайло (Иво Инджев), са го застреляли с чадъра та да не срами България. Бре какви патриоти и родолюбци се въдят в средите на ДС. Дайте да им издигнем паметник. Не на мене тия агент Ивайло.  Учудващо малко биографични данни има в иначе бъкащия от всякаква информация интернет за агент Ивайло (Иво Инджев), не пише кои са майка му и баща му, какви са били по време на режима , та синчето им е успяло да се издигне. Родителите му, брат му и той самият са били членове на БКП, а за майка му се говори, че се е пенсионирала в ДС. През 1990 г.  германското списание „Бригите“ пише, че съпругата на агент Ивайло (Иво Инджев) е била агент на ЩАЗИ.  Я виж ти семейство агенти. Да живее международното сътрудничество на службите.

Както и агент Гоце (Георги Първанов) каза по повод опита за извинение относно изказването на вицепремиера Симеон Дянков, че бил милиардер, но не бил млад: “ Не Ви вярвам, първо, защото знам как стават тези неща, дори и в конкретния случай“. Как няма да знае, като е бил агент и е обучаван като такъв? Агент Ивайло (Иво Инджев) се изкарва най-големият смелчага, виждате ли как само той се осмелил и прежалил да рискува живота си в Ливан. Ще взема думите на президента – агент Гоце: „Не Ви вярвам, първо, защото знам как стават тези неща, дори и в конкретния случай“. Явно за Иво Инджев израстването в кариерата е над всичко и затова се е съгласил да сътрудничи на ДС.

Сега става ясно защо един такъв виден кариерист, като Иво Инджев (агент Ивайло), понесе много тежко удара от колегата си Георги Първанов (агент Гоце) и се отдаде на писане и разпространяване на слухове и факти под формата на журналистически доноси, тясно ориентирани върху личноста на Георги Първанов (агент Гоце). Цялата ситуация с изгонването на Иво Инджев ( агент Ивайло) от БТВ, е обвързана и с още един щатен сътрудник на ДС и УБО, а именно собственика на БТВ Красимир Гергов. Явно агент Ивайло е бил изгонен, след сделка между агент Гоце и Красимир Гергов. Каква ирония, довчерашни колеги в службите и така да се ебават.

Интересно, че Иво Инджев (агент Ивайло) не отронва и дума срещу колегата си от държавна сигурност Красимир Гергов, а е съсредоточил злобата и отмъстителноста си изцяло върху агент Гоце. Явно не му стиска да се изправи срещу агент с пари. Последният му напън се увенча с издаването под формата на книга , на всичките му доноси срещу агент Гоце, която книга  можем да оприличим на папка с донесения, каквито се е учил да пише в ДС. Неговите умения като секретен сътрудник на ДС, съчетани с личната му злоба и наранена гордост, не щадят и трети лица като певицата Мариана Попова. Това също е похват на сътрудниците на ДС, те постигат целите си без оглед на средствата, без да ги е грижа за човешките съдби които засягат, на семействата които унищожават.

Да видим сега и откъде се пръкна това издателство „Ентусиаст“, дето така ентусиазирано издаде папката с доносите на агент Ивайло (Иво Инджев). Кой е собственика? Да не се окаже, че и той е свързан с ДС? Иво Инджев (агент Ивайло) никъде не споменава имена, все издателството та издателството, странно! Колко книги е издало това издателство? Кой го финасира, откъде му идва капитала? Откога съществува? Интернет страницата на издателството е активирана на 25.01.2010 в 10.33  сутринта. Първата публикация в сайта на издателството е на 29 март 2010г. представяща предстоящото издаване на първата книга на издателството. За краткото време на съществуването си издателството е издало цели седем книги. За контакти с издателството не са посочени имена, а само адрес в гр.София ул. „Кракра“ 20 ет1 ап.6 Регистрацията на сайта на издателството е извършена от Валерия Борисова Димитрова (най-накрая едно име, но него го открихме по друга линия), която е посочена като административен и технически отговорник, служител на фирма „Alto communications and publishing Ltd.“ подвизаваща се на ул.Аксаков 7а ет.4 Странно различие на адресите, между издателството и сайта!? Та имате храна за размисъл. Да видим колко ще просъществува това издателство.

Та драги читатели, имате храна за размисъл. Вече даже се чуха гласове Иво Инджев (агент Ивайло) да се кандидатира за президент, нищо чудно и група във Фейсбук да се сформира. Да сменим един агент с друг. Кога ли някой ще издаде книга: “ Журналист на ГъРБъ на президента на РъБъ“?

Advertisements