Българска врачка стана обект на световен медиен интерес, след като се разбра, че е консултирала чуждестранни политици, относно следващите стъпки на българското правителство. Цялата история звнучи доста невероятно, но както се оказва няма невъзможни неща. Как започва всичко?

Чуждестранен бизнесмен, който развивал от доста време бизнес в България, бил през последните месеци от управлението на премиера Борисов  под непрекъснат стрес, понеже не знаел каква точно политика, смята да води кабинета. Един ден, жена му го запитала, какво така го е променило и защо е толкова угрижен? Той сподели проблема си с нея и получил съвет, който в началото го накарал да се разсмее, но впоследствие се оказал печеливш.

Жена му, която била българка, му предложила да го заведе при известна врачка, която тя често посещавала и която по думите и, всичко и познавала. Защо, попитала тя, да не познае и какви точно ще са стъпките на правителствотопрез следващите месеци? В началото, както вече казахме, бизнесмена избухнал в смях, едно от малкото неща което успяло да го развесели при управлението на Борисов и ре шил защо пък де не опита, ей така поне малко да се оттърси от налегналите го мисли. С жена си под ръка, той отишъл при врачката и я попитал интересуващите го неща. Врачката му дала ясни и точни отговори, на поставените и въпроси, които обаче не били в синхрон с икономическата логика.

Бизнесменът, които имал на разположение  екип от най-добрите анализатори, но въпреки това до момента не успявал да хване икономическата логика в политиката на правителството, решил пробно да заложи на отговорите на врачката. Какво било учудването му, когато след няколко дни правителството предприело точно тези стъпки който пророкувала врачката. Той отдал това на случайноста, но след като това се случило още два-три пъти, разбрал че е уловил златната врачка.

Скоро бизнесмена, отново възвърнал, жизнерадостния си вид,а бизнеса му потръгнал с небивали дотогава темпове. На един прием в посолството на държавата от която произхождал, посланникът и го попитал как успява да прави успешен бизнес в този непредвидим икономически климат, а бизнесменът споделил за откритието си. Посланникът в първият момент, си помислил, че той е полудял, но понеже се познавали оттдавна бързо отхвърлил тази мисъл. Той помолил бизнесмена да го заведе инкогнито при врачката, защото от правителството в неговата страна, му искали доклад относно това каква смята, че ще бъде бъдещата политика на Българското правителство, а  той не знаел какво да напише.

Така и посланникът се озовал в апартамента на врачката, където получил отговори на вълнуващите го въпроси. Той съставил доклада си въз основа на предсказанията на врачката и за негово щастие и изненада, този доклад съвпаднал сто процента с  това което направило Българското правителство. Посланникът бил похвален за учудващо добрите му анализаторски способности, особенно за такъв непредвидим политик като Бойко  Борисов и помолен да обясни как точно е стигнал до алогичните заключения, които никой  не би предположил.

Посланникът нерадостно обяснил, че всъщност заслугата е на еди коя си врачка, въз основа на чиито предсказания бил написал доклада си. Така полека лека врачката станала известна в сред чуждестранните политически лидери и междунаридните институции, като експерт м анализирането и прогнозирането на политиката на кабинета Борисов.

Стана известно , че до нея са се допитали в последнно време, гръцкият премиер Папандреу и руският му колега Путин относно енергийната политика на правителството; Ръководителят на мисията на МВФ за България и Румъния Бас Бакер; Еврокомисарят по икономическите и валутни въпроси Оли Рен и др.

Самоличността на врачката се пази в тайна, знае се само как е известна в международните среди, а именно с псевдонима „Жар птица“, както и това, че преди да започне да се занимава с врачуване е била пожарникар.

Advertisements