Моят блог е крепостта на ума ми!

Ние анонимните блогъри, заявяваме, че не сме съгласни с новите напъни на правителството , да наложи цензура върху свободното изказване на мнение и отношение, към даден човек или проблем в интернет, използвайки различни благовидни предлози.

Ние заявяваме, че ще браним своята анонимност, до пълното разобличаване на политическите, икономическите и журналистическите машинации, използвани от политическите партии и отделни политически лица,  с цел покриване на истината и цензуриране на мнението на отделният човек.

Ние заявяваме, че сме против всякакъв насилствен опит за налагане на публикуване на странично мнение, под формата на статия-отговор, на блога където пишем, освен ако не сме дали изрично съгласието си за това (свободни при нас са коментарите), тъй като интернет е достатъчно голям за да може засегнатият да направи свой блог, където ще може да отговори в какъвто размер си иска.

Нашият блог е крепостта на ума ни и ние избираме кой да поканим на гости в него. Задължаването да даваме право на отговор на всеки почувствал се засегнат е все едно да ни съдят за дискриминация защото каним на гости в къщи само приятелите си, а не всеки когото срещнем на улицата и когото не харесваме.

Ние заявяваме, че от днес нататък, ще работим с всички сили, за това тези управляващи и техният безумен популизъм да бъдат разобличаванеи и осмивани, както и за предсрочното прекратяване на мандата им.

Ние призоваваме, всички блогъри, всички ползватели на социални мрежи, всички интернет потребители, всички търсещи истината, свободата и възможност за свободно изразяване и общуване в интернет, независимо дали ни харесват или ни мразят, да се противопоставят с цялата сила на тяхното перо, на този пореден опит за погазване правата на отделния гражданин. Защото днес може да е на власт партията на която симпатизирате, но утре на власт може да дойдат вашите политически опоненти и законите да се обърнат срещу вас.

Ние знаем, че тази стъпка на правителството, разкрива неговият страх, неговата паника, неговата обърканост и неговото неистово желание да държи под тотален контрол медииното пространство, за да прикрие своята некадърност, безхаберие и неадекватност.

Нашето мнение е, че това правителство води страната ни към упадък и банкрут, до нова Виденова зима. Ние не искаме да допуснем това и ще работим, доколкото го позволяват силите ни това да не се случи.

Нашето оръжие са клавиатурата, мишката и развинтеното ни въображение. Ние сме политически дезориентирани и не принадлежим към нито една политическа, силова или бизнес групировка. Ние ще осмиваме всичко и всеки, навсякъде и по всяко време. Ние ще се ебаваме с властимащите, така както те се ебават с нас. Смехът е последното ни, но най-силно оръжие.