Строго секретно. Екземпляр единствен.

След последните акции на МВР срещу така наречените престъпни структури в страната и след последният „Доклад на Европейската комисия относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка“ нашите две тясно свързани партиини организации са поставени в положение, заплашващо тяхното по-нататъшно съществуване и евентуалното им участие в едно бъдещо управление на страната. Причините за това нерадостно положениие са следните:

1. Настоящото правителство в борбата му с организираната престъпност засегна много структури и канали, които бяха изграждани дълги години от нашите партийни  кадри, бих споменал конрабандата на цигари и алкохол, продажбата и разпространението на наркотици, мрежата от клубове за проститутки, специализираната група за отвилчания, кръстена нагло „Наглите“ и не на последно място последната операция разбила специализираният отряд за отстраняване на непослушните и заплашващите финансовите интереси на нашите две партии лица. Тези посегателства върху тези структури и канали, доведоха до намаляването на финасовата мощ на нашите партийни структури, а от там и до намаляването на възможноста ни за оказване на финансово  влияние върху различни части от обществото.

2. Редицата скандални разкрития относно дълго работелите в наша полза канали за източване на рездица държавни предприятия, особенно в сферата на енергетика, но и не само там, както и изнесените данни за получаваните от нас комисионни от различни частни компании, срещу което сме им осигурявали нашата партийна и държавна закрила, гарантираща бизнеса им, доведе до допълнителен сапд на финасовите приходи и до известен спад в доверието на обществото към нашите партии.

3. Опитите за реформиране на така грижливо изградената и контролирана от нас съдебна система, изнасянето на нелицеприятни факти относно начина по-който сме кадрували и осигурявали верноста на магистратите към нашите партии и по този начин сме си гарантирали неприкосновенноста откъм съдебни преследвания и разследвания са изключително опасни, както за нашето бъдеще като пратии, така и за свободата на отделни членове на нашите структури, заемащи ключове постове в партиите.

4. Подценяването от наша страна на възможностите и последователноста на новото управление и решимоста му да извади докрай нашите злоупотреби, като разчитахме на неопитноста му в държавната политика ни поднесоха неприятни изненади и ни поставиха в настоящето не особенно комфортно положение.

Изброените по-горе основни причини в едно със неуспеха на нашата закъсняла кампания за дискредитиране на това правителство, което очаквахме да се срути от само себе си са основните грешки които допуснахме, а именно:

1. Прекаленото съсредоточаване, върху фигурата на президента, от чиито политически проект очаквахме основната заплаха за нашето евентуално бъдещо завръщане във властта. Хвърлянето на много усилия и средства в неговото дескридитиране, чрез статиите на известен вам журналист, когото ние сме отгледали и изучили още от неговата младост, доведоха до изгубване на реалната картина и пропускането на истинската заплаха за нашето бъдеще от страна на новото управление.

2. Допускането в редиците на управляващите да се оформи нов лидер, способен да замести при необходимост настощият такъв е особенно обезпокоително, тъй като гарантира евентуалното по-дълго оставане  в политическият живот на държавата на тази партия. Това се допусна въпреки усилията които вложихме напоследък и които за малко щяха да се увенчаят с успех относно манипулирането на обществото, че настоящето управление е изцяло некадърно и трябва да бъде сменено.

3. Увереноста, която имахме, че въпреки високото обществено доверие получено от управляващите на последните избори, ние ще успеем да задържим юздите на икономическата власт в страната въз основа на внедрените в икономическите структури наши кадри от бившата ДС се оказа прекалено оптимистична.

4. Не успяхме да се възползваме максимално, от грешките допуснати при управлението на настоящето правителство с цел дискредитацията му, като разчитахме предимно на самоорганизация на обществото в желаната от нас посока, което даде време на управляващите да предприемат редица стъпки за изчистване на имиджа си и стъпки към изчистване на редиците си от лица дискредитиращи политиката им.

5. Като особенно голяма грешка отчитаме неуспешният ни опит за тотално сриване на имиджа на финансовият министър и притискането за неговата подмяна с по-удобен такъв, тъй като едно евентуално справяне с тежката икономическа ситуация в страната може да го издигне в очите на обществото като още една личност заслужаваща доверие в редиците на управляващите.

Тъй като ситуацията е изключително тежка и става въпрос за борба на живот и смърт, за борба за оцеляването на нашите две партии считаме за нужно да предприемем следните стъпки, докакто все още не е прекалено късно:

1. Недопускането да се откроят нови фигури в редиците на управляващите способни да акумулират обществено доверие, като такъв бих посочил земеделският министър.

2. Необходима е тотална кампания, чрез подвалстните ни медии и журналисти, кампания за дискредитиране на всяка една стъпка на правителството целяща подобряване на икономическото положение в страната.

3. Недопускане по-нататъшното разбиване на така грижливо изградената и контролирана от нас сива икономика, на нашите обръчи от фирми, на специализираните структури за подтискане и терор на населенито, ако се наложи и чрез крайни мерки за физическото отстраняване на лицата действащи в тази насока.

4. Подклаждане на етническо напрежение между малцинствените групи, което да доведе до дестабилизация на страната и от там до необходимост от смяна на управляващите.

5. Възпрепятстването с всички средства на опитите за реформи в съдебната система, както и  саботиране на каквито и да е опити за промяна на законите, които ние сме приели и които ни защитават срещу преследване при установяване на извършените от нас престъпления.

6. Създаването на психоза сред населението, че България се превръща в полицейска държава, като единствената цел на правителството е държането в страх и подчинение, и упражняването на тотален контрол върху гражданите на републиката. Ние трябва да накараме обществото да се противопостави на решимоста на правителството да се справи с организираната от нас престъпност, под предлог, че се посяга на правата и свободите на отделният гражданин.

7. Трябва да използваме традиционно трудният зимен период, за да възпламеним силно гражданско недоволство, подобно на това, което се стовари върху нас през зимата на 97г., да предизвикаме хаос и да доведем страната до ръба на гражданска война. Знайте, че тази зима е единственият ни и последен  шанс да се преборим с настоящето управление на страната.

Целта на нашите действия е свалянето на правителството на ГЕРБ и връщането ни на власт, вече като коалиция от две партии, което ще ни даде възможност да продължим необезпокоявано и безнаказано да ограбваме България и да възстановим всички структури, легални и нелегални, служещи ни за източване на средства от държавата и печалби от престъпна дейност. Това другарки и другари е последният ни шанс да се върнем на власт и да ошушкаме България до дупка, докато изчезне от картата на Балканският полуостров.

Настоящият доклад да бъде сведен до знанието на Висшият съвет на БСП и Централният съвет на ДПС при строга конфеденциалност.

Дата: 25. 07.2010г.                                         Изготвили доклада:  Сергей Дмитриевич Станишев

Ахмед Демир Доган „

Advertisements