65-годишен шофьор на 30 -годишен автобус от Центъра за градска мобилност – ЦГМ София,  блъсна днес по обед социалният министър Тотю Младенов. Министъра е настанен в Пирогов със счупвания и охлузвания но без опасност за живота. Според пътници в автобуса шофьорът се опитал да извади някакви хапчета от джоба си тъй като старческото треперене на ръцете му се било доста усилило и от няколко минути автобуса криволичел по улиците на столицата. Понеже обаче  треперенето било много силно, той изпуснал кутийката със спасителните хапчета на пода и започнал да ги търси опипом, но когато не успял да ги напипа се навел да погледне през десет диоптровите си очила като за зла участ му се схванал кръста и тъкмо тогава социалният министър се оказал пред превозното средство, докато се опитвал да пресече улицата. Радостно е, че автобуса се сдвижил с малка скорост, а и за щастие точно пред министъра имало една от малкото останали  голями дупки на пътя в която автобуса пропаднал и която допълнително убила скороста му.

Според директора на ЦГМ, шофьорът до момента не би допускал никакви пътно-транспортни произшествия и бил един от най старите и ценни кадри в компанията. Според него, служителят му си пиел редовно всички хапчета предписани му от личния лекар и бил в отлично здраве. Дори от компанията сме му закачили график за приемане на изписаните му лекарства, който седи до този за движение, където водачът си отбелязвал кои хапчета е приел и кои остават да приеме. Според списъка предоставен ни от шефа на СКГТ, шофьорът е приемал редовно  хапове срещу следните оплаквания: за по високо кръвно налягане, за оросяване на мозъка, повишен холестерол, простатит (възпаление на простатата), успокоителни, болестта на Алцхаймер, главоболие, мигрена, артериосклероза, невралгия, болестта на Паркинсон, множествена склероза, болки в гърба( лумбаго, дископатия),хипертрофичен гастрит (с повишена киселинност) и др. От компанията дори са осигурили на шофьора памперси за възрастни против напикаване. Директора на ЦГМ допълни още, че преди две години изпратили водача на курс за придобиване на допълнителна квалификация, а именно обучение по компютърна грамотност и английски с цел да го преназначат като секретар в администрацията, но шофоьорът въпреки видимо проявеното желание и воля не постигнал необходимите резултати и си останалда работи като водач на автобус.

Социалният министър заяви от болничното си легло, че няма да повдига обвинение срещу шофьора, тъй като той си изпълнявал усърдно задълженията , а случилото се било просто  едно от следствията на пенсионната реформа, които следствия обществото би трябвало да приеме за нормални и да се научи да живее с тях. Според министъра се работело по програми за ограничаване на тези негативни странични ефекти и като пример даде , курса организиран в няколко детски градини, където учели децата как да сменят памперсите на лелките си и да им оказват бърза помощ при евентуални здравословни проблеми.