Населението на страната ни намалява, това стана ясно наскоро, не че е било неясно и преди това. Стопяваме се като нация, тръбят медиите. Изведнъж, ни в клин, ни в ръкав, смисълът на новината се измества, защото – видите ли – една част от населението нараствала за сметка на друга част,  както се сещате става въпрос за така популярните напоследък цигани, коректно наричани роми. Оказва се проблемът е, че циганите раждат повече от българите и щели да ни превземат през не знам коя си година. Страшно, а? Значи тези, които правят бебета, са заплаха за тези, които само се наслаждават на секса и проблемът е, че тези дето правят бебета, са цигани. На практика има група хора в държавата, която напук на всички икономически политики и въпреки мизерните си условия на живот прави бебета, но това се приема като заплаха от страна на държавата и все още по-голяма част от населението. Значи плачем, че няма бебета, но искаме не какви да е бебета, а белички със сини очички, по възможност русички…  Това ми напомня за един пич с мустачки от 40 години на миналия век, който искаше същото и предизвика световна война.

Май се обърках… Кой е по-големият проблем – че населението се стопява, че циганите раждат бебета или че българите не раждат бебета? Като чета коментарите по темата излиза, че основният проблем е, че българите не раждат бебета? При този начин на разсъждение логично следва заключението, че циганите не са българи, въпреки че са български граждани. Но да оставим тази насока на мисли ида си зададем въпроса: защо българите (като вече се разбрахме да изключим циганите, защото те не са българи) не раждат бебета? Дали защото циганите раждат и с това изземват функциите на българите? Май не.  Може би циганите пречат по някакъв друг начин на българите да раждат?! Кое пречи на българите да раждат? Дочувам отговори: “Циганите не мислят за бъдещето на децата си, а ние, българите, мислим, и точно защото не виждаме бъдеще, затова не раждаме.” Ясно, ние българите не раждаме, понеже сме по-разумни.

Но защо все още някак си циганите са виновни, че не мислят, а ние треперим като се замислим за още едно гърло в семейството? Щом изборът да не раждаме  бебета е плод на нашето разумно решение, защо тогава е толкова страшно това решение, нали е разумно? Може би защото циганите не искат да мислят, като нас.  “Трябва да ги интегрираме! – дочуват се възгласи.  -Това ще реши проблема и циганите също ще спрат да раждат, като започнат да мислят разумно.” Но нали искаме повече бебета? Защо трябва да се раждат по-малко? А да, защото са цигански бебета. Пак се обърквам. Но нека се опитаме да оставим за малко циганите и техните бебета настрана: има ли друга причина да се стопяваме като етнос? Това е проблемът, нали?, че се стопяваме, като етнос, не като нация?

По-разумният етнос се стопява за сметка на по неразумния. Защо? Да не би да е заради неразумната държавна политика на уж разумните ни държавници? Дали държавниците ни не са по-голям проблем от циганите? Всъщност съмнявам се, че българите се стопяваме като етнос в световен мащаб. Защото етносът би трябвало да се разглежда точно в такъв мащаб. Българите, живеещи в чужбина, така наречените емигранти, също са част от българския етнос. Не знам дали някой е правил проучване на раждаемостта сред българите, живеещи в чужбина, но поне тези българи, които аз познавам, имат по две и повече деца. Никой реално не може да каже колко са българите живеещи зад граница и колко бебета с български произход се раждат по света. Започвам да мисля, че всъщност ние, българите, не се стопяваме като етнос, просто изместваме местообитанието си.  И така, започваме да навлизаме в същината на проблема…

Явно основното е, че само българите, които живеят в България, не искат да раждат и причината е, че живеят в България. Това звучи като парадокс! Пак се връщаме към държавата, в лицето на нейните управници, защото те олицетворяват България. Отново стигам до заключението, че българите не раждат заради провежданата икономическа политика от страна на управниците. Дочувам протести: ”Не, не е заради икономическата политика, а заради социалната!” Не съм съгласен, все си мисля, че ако имаме добра икономическа политика, то нуждата от социална такава ще бъде сведена до минимум. Ако имате добро образование и перспективи за реализация, престижна работа в развита и преуспяваща икономика, то би трябвало да не разчитате на социални помощи, за да си отгледате децата. Там, където се набляга на социалната политика, е явно че икономиката куца. Всъщност е невъзможно да се провежда социална политика, ако липсва икономическа такава. Това, което става в нашата държава, е показателно и мисля, че потвърждава твърдението.

Всички виждаме как специалистите бягат от държавата – особено медицинският персонал. Как се орязват разходи за здравеопазване, а се отпускат средства за свети мощи, за които все още се спори колко са свети. Как се втълпява, че полицейските акции от какъвто и да било вид са основният двигател на икономиката и щели да ни извадят от кризата, докато част от бизнеса, не само чуждестранен но и български, вече се изнася от България, въпреки предприетите полицейско-икономически мерки.  Точно това се случва в държавата ни в момента, когато социалната политика се срива, повлечена от икономическата: управниците ни търсят спасение в полицейската икономическа политика. Какво представлява тя ли? Сега ще ви кажа: полицейска икономическа политика е когато започнат да те обвиняват, че не си плащаш данъците, че се стремиш да произвеждаш нещо на такава цена, че хората да могат да си го купят, че оцеляваш в разрез със законите при положение, че не ти е оставена друга възможност, че си престъпник, точно защото си оцелял. И при всичките тези обвинения никой не те пита „ЗАЩО?”

Защото не искат да чуят отговора, защото не искат да признаят, че всъщност вината е тяхна. Нещо повече, опитват се да прехвърлят тяхната вина върху нашите гърбове, намесвайки и циганите. А всъщност липсата на държавност в държавата е причина за това българите да се топят в собствената си страна. Нищо, че са “шибан народ”, явно ги шибат некачествено, щом не раждат бебета. Може би държавниците искат българите да раждат без да разсъждават, да се превърнат в машини за производство на поданици, на ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.  И така, драги сънародници, оставете циганите на мира и подгонете държавниците, защото вашето бъдеще и това на вашите бебета не е в ръцете на циганите, а в ръцете на държавниците.

 

Advertisements