Чета и невярвам на очите си: „Не може по едно направление да се движат 10 автобуса на различни превозвачи с по 10 пътници. Това води до една ожесточена конкуренция. С промените автобусните линии ще са по-ефективи и цените ще се намалят“ – това заявил днес транспортният министър Александър Цветков и зае достойно мястото си в пантеона на безумците сред управляващите, редом  до недостижимия Божидар Димитров, дупето на Мирослав Найденов и светналия поглед на Вежди Рашидов.

Винаги съм подозирал, че конкуренцията е лошо нещо. Много лошо. Конкуренцията убива бизнеса – това е доказано. Но кой бизнес? Нескопосания бизнес, бизнеса разчитащ на държавно субсидиране и премахване на конкурентите, чрез държавна регулация. Направо трябва да премахнат и тази ужасна комисия за защита на конкуренцията. Конкуренцията не трябва да се защитава, а да се унищожава.

Светлия пример на Топлофикация, грее на небосклона на българската икономическа мисъл. Вие представяте ли си, какво щеше да стане, ако човек можеше да се откаже от Топлофикация понеже е намерил по-евтин източник на енергия за битови нужди? Целия този топлофикационен бизнес щеше да загине, касите на някой партии щяха да се поизпразнят, а Русия щеше да загуби най-големият си купувач на газ. в България. Ужас, не можем да позволим това да се случи на братска Русия, конкуренцията е враг на Българо – Съветската, пардон Руската дружба.

Но да се върнем на превозите. Освен, че българите ще трябва да обикалят из България за да я обикват, докато псуват министъра и целия министерски съвет барабар със светия Рейтингоносец, хиляди частни предприемачи намерили ниша за да се изхранват и оцелели въпреки тази ужасна, жестока, убийствена конкуренция ще паднат геройски губейки битката за хляба си от безумния държавно-регулиран и подпомаган лобизъм, откровен, самодоволен, недосегаем, покрит с мантията на законноста.

Ако някой сега ми каже, че държават защитава частния бизнес – ще му се изсмея. Ако Бойко ми каже, че защитава частния бизнес – ще го заплюя, ще си бръкна в гърлото и ще повърна постната пица натикана там от икономическата политика на ужасяващото им управление. Ако не сте виждали, как се изграждат обръчи от фирми – гледайте. Доган – ряпа да яде.

Понеже железопътния транспорт, бил транспорта на бъдещето, то той виждате ли, се нуждаел от защита. Никой няма право да се движи, докато влаковете се тътрят по националната железопътна мрежа. Ами защо не ги преватезирате тези железници бре маскари? Ами ти бе Бойко, светило на магистралните строежи, за кого ги строиш тези магистрали? Може би за магистралните труженички, повече магистрали повече работни места за труженичките или се надяваш там да попаднеш на достоен заместник на Божидар Димитров? Да беше построил, няколко линии за влакове-стрела, тогава можеше да стигаме и за час и половина до морето. Ама късно ти казаха, нали? Сам не можеш да се сетиш, че бъдещето е в железниците. Но, аз ще ти направя услуга, космическите совалки са транспорта на бъдещето, затова построй няколко космодрума, поне веднъж да изпреварим развитите страни.

Да, да не забравя – Ще има таван на цените на такситата. Мощно Ура, другари, мощно ура. Вие които сте толкова глупави, че не можете да четете, не познавате цифрите и не можете да смятате на ум, защото телевизията ви е изгладила и последните мозъчни гънки. Сега и последната заплаха за вашето безмозъчно съществуване е премахната, вече спокойно можете да живеете без да мислите, без се страхувате, без дори да осъзнавате, че съществувате.