Учен от БАН бе арестуван късно снощи, преди да активира прототип на своята адска машина, която бил изобретил наскоро, въпреки икономическите трудности предизвикани от предвидливо орязания му бюджет. Учения, който отдавна бил под наблюдение, споделял със своите колеги, че работи върху проект, който щял да предизвика революция в транспортния бизнес, като направи пътуванията до която и да е точка на света мигновени и икономически достъпни за всеки жител на планетата и в частност България. Ученият, както се разбра от комюникето на МВР, работил върху изграждането на портал за телепортация без да е поискал необходимото разрешение от министерството на транспорта и комисията за регулация на движението по пътните артерии на страната.

Ученият, който поставил своята гордост и тщестлавие над интересите на обществото, икономиката и усилията на правителството за планово развитие на транспортния сектор,  абсолютно на своя глава изработил прототип на телепортацйонно устройство и се готвел да го изпробва, когато самоотвержените служители на НСБОП нахлули в лабораторията му и с риск да бъдат телепортирани в небитието успели да разрушат портала и да предотвратят икономически загуби за милиони, ако това устройство бе успяло да стигне до пазара.

Премиера изказа свойте благодарности на служителите, затова че благодарение на техните действия, неговите дългогодишни усилия за строеж на магистрали, метра, железопътни трасета и писти не са били обезмислени от това дяволско изобретение и е запазена стабилността на транспортния бизнес.  Той се обърна отново към народа с думите, че сега на България не е нужно бурно развитие на науката,  което би могло да подкопае стабилноста на устойчивия застой който правителството се опитва да постигне, а дългосрочна плановост и държавна регулация във всяка една сфера на обществения живот.

Всяко едно, действие, откритие или даже мисъл, които биха предизвикали революция в която и да е област, са заплаха за крехката стабилност и сигурността на момента и биха повлиляли пагубно на обществото и икономиката като цяло. Всеки който се опитва да действа извън границите позволени от държавната регулация е враг на обществената сигурност и стабилност, той е асоциален тип, арогантен егоист, за когото думите обществено благо не означават нищо. Такива хора, действащи без оглед на това, как техните действия ще се отразят на устойчивостта на обществото, ще бъдат съдени от специализиран съд, като особенно опасни екстремисти.