Вие имате нещастието да сте се родили в България, родителите са ви бедни и не могат да ви помагат, не притежавате нищо освен собствения си ум и се питате как по-дяволите да живеете и оцелявате в страна, като България?
Приемете живота на съвременен номад. За да живеете, като такъв, трябва да сте колкото може по-независим и мобилен което се изразява в следното:
– никога, за нищо не вземайте кредити или заеми, това веднага ограничава вашата свобода и ви прави роб за известно време или за остатъка от живота ви в зависимост от големината на кредита, който сте взели.
– Живейте под наем. Закупуването на недвижима собственост за постоянно живеене, ви прави роб на собственоста ви. Никога не се знае, дали няма да намерите по-добро предложение за работа в някой друг град или държава. Живота под наем, ви дава по-голяма свобода, а и сте по-гъвкави при кризисни ситуации, отколкото ако изплащате ипотека.
– сведете движимото си имущество до мининмум, това също ви дава по-голяма свобода, а и предполага по-малко разходи при преместване.
– опитайте се да живеете без собствен автомобил, това ви спестява множество разходи.
– Ако можете, купете си имот в някое забутано селце с колкото се може по-голям двор, който имот да използвате като място за отдих и размишление. Може дори да е парче земя, на което да опънете палатката си. Ще се учудите колко евтини оферти за такива местенца има.
– Плащайте, колкото се може по-малко данъци, държавата не е добър стопанин, не разчитайте на нея да се погрижи за бъдещето ви.
– Спестявайте колкото се може повече, като държите спестяванията си в злато или в акции на производствени компании. Ако сте достатъчно умен, ще се пенсионирате, когато вие решите, а не когато ви кажат управляващите.
– Образовайте се постоянно и не вярвайте на всичко, което ви говорят по медиите. Използвайте собствения си ум за да преценяте нещата.

Успех!

Advertisements