238 деца загинаха, докато се бориха за участие в реалити шоу. Реалитито за което става въпрос е озаглавено „Медикъл старс“ и голямата награда, за която са щели да се борят участниците, била пълно медицинско лечение в чужбина. Нещастието се е случило по време на кастинга, когато огрпомна тълпа от слепи, сакати, парализирани, раково болни, спинозни , умствено изостанали и всякакви други нуждаещи се от адекватно лечение хора, са се блъскали за да се доберат до комисията, която е трябвало да определи най-нуждаещите се и най-потресаващо изглеждащите, който биха задържали обществения интерес по време на рекламите и въздействали върху зрителите да изпращат есемеси, състрадавайки.

По време на блъсканицата пострадали предимно деца от домове, който поради недохранването си и тежките си умствени увреждания, нямали шанс  срещу инвалидите в техните колички и другите болни, който все още можели да се придвижват без чужда помощ. Сценаристите на шоуто, изразиха своето съжаление за случилото се, което щяло да предизвика известно забавяне в реализацията на шоуто, но гарантираха, че въпреки всичко то ще бъде реализирано. Те повдигнаха завесата, около това какви задачи ще се поставят на участниците: Ще има специален лабиринт за слепи, секс шоу на спинозни със секс играчки, раково болни ще се надпреварват да ловят раци и да гадаят бъдещето, парализирани ще рецитират Шекспир, а умствено изостанали ще се надпреварват за най-гротескна физиономия.

Президента на републиката порица безсърдечните водещи, като изрази бурно своето негодувание, как е възможно да съществуват такива ужасяващи шоута. Той поднесе своите съболезнования на директорите на детските домове от където са загиналите деца и обяви че стартира кампания „Българската задушница“ с цел събиране на средства за погребението на починалите.

От правителството също обещаха подкрепа, като земеделският министър обяви, че ще предостави конфискуваните фризери в които се съхранявали доскоро дупетата, за да се съхраняват там труповете, докато се съберат средства за погребението.

Здравната министърка от своя страна съобщи, че ще внесе предложение за промени в закона за народното здраве, които да поставят всички здравно-ориентирани шоута под шапката на министерството, така че за в бъдеще да има по-стриктно наблюдение и контрол относно организацията на подобни здравни мероприятия.

Вътрешния министър гарантира, че подобни ексцесии повече няма да бъдат допускани и лично се ангажира да осигурява полицейска охрана на места с по-голямо струпване на болни, за да предотврати по-нататъшно взаимно съкращаване на мъките на нуждаещите се от лечение.

Премиерът беше лаконичен, че тъй-като загиналите са в по-голямата си част от ромски произход, то явно държавата няма да има вече проблеми с ромите.