Президента на България ще осинови три деца от детски домове, съобщиха от пресцентъра на президентството. За целта една от вечерите на шоуто Баягадно ще бъде посветена точно на този акт и ще бъде предавана задължително по всички телевизии. Президента ще определи, кои ще бъдат избраните от него деца чрез специално поставена задача, а именно президентско хоро. Идеята е следната: Президента ще води хорото под съпровода на оркестър „Ромска интеграция“ и изпълнителката Славка Калчева, а желаещите да бъдат осиновени деца ще трябва да играят с него. Тези от три от тях, които останат последни ще бъдат щастливците осиновени от президентското семейство и ще бъдат наградени с орден „Стара планина“.

Доган също обяви, че иска да се включи в инициативата, но не като осиновител, а като се ожени за пет момичета от социални домове. Той би желал да ощастливи и повече изоставени девойки, но религията му, не му позволявала. Желаещите да се обрекат на вярност на Догана, трябва да са над 12 годишни, а задачата, която ще определи щастливките ще бъде кючекчийско надиграване, на кючек избран от висшият политик. Той много разчитал на преценката на всепризнатата Нешка Робева, която единствена можела да се мери с него по Акъл.

Станишев също заяви, че иска да се включи в благотворителната акция, но не може понеже все още не били разрешени гей-браковете в България, което го възпрепятствало да се омъжи за дете от детски дом. Васил Найденов утеши бившият премиер казвайки му, че вярва, че след няколко години всичко ще бъде наред и той ще може да прояви на дело своето милосърдие.

Премиерът Борисов се възмути от използването на детското нещастие за политически и икономически цели и обеща, че ще приеме в най-скоро време закон забраняващ такива гротескни шоута, нарушаващи детските права и водещи до допълнителна дискриминация. Той заяви, че още утре всеки депутат от ГЕРБ ще осинови най-малко по две деца, всеки министър по пет, а той самият цели десет и ако все още има деца по домовете, в кампанията по осиновяване ще се включат и кметовете на общини и общинските съветници, като вярва че с това въпросът ще бъде решен веднъж за винаги.

Лидерът на ВМРО, Красимир Каракачанов, побесня от нелоялната конкуренция в шоуто и опитите да бъде затъмнена и принизена неговата политическа ангажираност с проблемите на изоставените и болни деца, и обяви че ще осинови двайсет деца и ще направи чета, с която да брани устоите на българщината.