Президентската партия катастрофира по време на представянето си в Севлиевският край. Пострадали са краката на президента, а от там подвижноста и разпространението на президентският политически проект. Инцидента е предизвикан по вина на няколко обикновенни граждани на Република България, които случайно се озовали на по-малко от безопасното разстояние до президента и без да искат го настъпали по краката.

Екипи от социолози, политолози, пиари и други доказани специалисти  в сферата на връзките с общественноста полагат всички усилия за възвръщането достолепната осанка на пострадалия президент, а от там и тази на политическият му проект. Според анализатори е възможно да се наложи пускането на стенограмата от случката на инцидента, която да докаже, че краката на президента не са били настъпани, а е имало опит за непозволено изблъскване от политическата сцена.

Това не е първият случай на скъсяване краката на президента, например аферата Гоце, но тогава президента сам се настъпа. Наскоро имаше опит и за медийно орязване на президентските крайници от вицепремиера Симеон Дянков, но чрез навреме пуснатата стенограма, въпреки първоначалните странични ефекти и благодарение решителната намеса на лидера на РЗС, краката на президента останаха сравнително дълги. Атаки срещу краката на президента, непрестанно се отправят и от журналиста Иво Инджев, който дори пусна книга с доказателства за това колко са дълги те и статистика на прогресивното намаляване на тяхната дължина във времето.

Самият президент не говори за дължината на своите крака, което според странични наблюдатели говори за скрит комплекс и се отчита като логично доказателство, че краката на президента са къси. Приближени до президентския политически проект говорят, че може да се наложи провеждането на благотворителна медийна шоу акция по удължаването на президентските крака чрез изпращане на есемеси, но това щяло да бъде крайна мярка. Вече се организираха игри със залагания относно това колко са дълги краката на президента, но не е ясно кой ще ги мери.

Учени от Бан излязоха с научен доклад по проблема, основата на който лежи върху теорията за относителноста на Айнщан и заключава, че всичко е относително, включително и дължината на президентските крака. Самоук гений от балканско село се опита да опровергае учените, като съобщи, че е открил формула чрез която е изчислил дължината на краката на президента, като според него тя клоняла към минус безкрайност. Вече се организира и гражданска инициатива за точното измерване дължината на президентските крака.

Advertisements