Ние управляващите, избрани от баламурниците, вършим минималното за утеха на населението. И сме заграбили толкова много, а сме толкова малко, за цялото това време, че сме се квалифицирали да грабим всичко от всеки.

За нас най-доброто в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.

Ние не сме песимисти. Ние сме дълбоко убедени, че има още какво да спечелим и бихме желали да вдъхнем във вас същата вяра, да повдигнем вашия дух, да ви дадем малко оптимизъм, защото оптимизма е извор на заблуда и подчинение, а ние искаме българският народ не да мисли, а да вярва, за да търпи, да се надява и да бездейства . . .

Да! Патриоти сме ние, дордето ни изберат, народни сме, дордето гласоподавателят има още с какво да ни храни! Ние на всеки празник четем слова и речи, обещаваме с делата си да надминем светите мъже, обясняваме и заблуждаваме относно историческите и съвременните истини, участваме в телевизионни игри, пеем благотворителни песни, апелираме да се пращат есемеси; и в това също време пред тежките и безчовечните страдания на народът дигаме тостове за собственото си здраве, за дългоденствието на търпението и за заблуждението на глупците.

Вчера каквото сме говорили и обещавали, днес може да го изменим на обратно пред вашите очи, а ако се наложи  отново да променим решението си и утре! И никой не ще може да докаже, че каквото сме направили, сме го направили за лична облага, а не за обществения интерес.

Advertisements