Връхната точка е премината и вече няма връщане, вие сте обречени на изчезване, заличаване без остатък, тотално и необратимо. Вашите мозъци вече са промити, вашите мускули са се отпуснали, вие сте неспособни да направите каквото и да било смислено действие, дори гърч в опит да промените нещо и за всичко това сте си платили сами, със собствените си мизерни финансови средства. Защото с вашите пари, ние станахме богати, докато вие пращахте sms – и, за да гласувате за разни празни каузи в гротескни шоута, риалити формати и забавни програми. Защото вашите мозъци се изгладиха, докато гледахте с овчи интерес, драмите разиграващи се в телевизионните сериали, докато съчувствахте на проблемите на героите, самите вие неспособни да се справите със собствените си реални проблеми.

Защото ние ви давахме кредити, които вие не можехте да прецените доколко са изгодни и доколко заробващи и сега можем да ви вземем всичко което вие, бащите ви и дядовците ви, сте успели да спестите.  Защото вие сте забравили историята си и следователно не можете да извлечете поуки от нея, а разчитате само на това което ние ви поднасяме като готови решения, в новинарските и политическите предавания по телевизиите. Защото вие нямате никакви знания и умения, които да ви дават шанс да бъдете независим и самостоятелно да градите бъдещето си и всичко това благодарение на образователната система която ние изградихме и управляваме, и която подготвя само необходимите ни безмозъчни зомбита със специфични умения, непознаващи върховете на световната философска култура.

Вие скоро ще сте изцяло излишни, ще бъдете заменени от машини притежаващи изкуствен интелект, безропотни, ненуждаещи се от дом и прехрана, не искащи дори хляб и зрелища. Вие сега имате по едно дете, а вашите деца няма да имат и по едно. Вие ще изчезнете, благодарение на системата за здравеопазване, която ние изградихме и командваме. Нашите лекари ви тъпчат с отрови и разлагащи органите ви ваксини. Нашите заводи бълват нискокачествени, отровни храни пълни с ГМО. Вие и вашите деца ставате все по-болнави и все по-отчаяни. Децата ви, ви мразят, а вие не ги разбирате. Децата ви се интересуват само от алкохол, наркотици и секс, докато вие се интересувате от жълти новини и сапунени сериали.

Вие вече сте мъртви, но не го осъзнавате, защото и мозакът ви е мъртъв. Когато умрете вие и наследниците ви, ние ще разрушим гробищата ви,  за да не остане и помен от вас и вашето падение.