Премиерът Бойко Борисов е пострадал тежко при катастрофа причинена от един от шофьорите в кортежа му. Според очевидци той е откаран в безпомощно състояние,  спешно с правителствения хеликоптер в столичният психодиспансер, но психиатрите не дават големи надежди за възстановяването му и възможността да продължи да управлява страната. При направените клинични изследвания е установено, че при катастрофата е пострадал сериозно рейтинга му, което довело до необратими промени в психическото сътяние на пациента и изпадането му в тежка депресия с пристъпи на шизофрения. Специалистите от правителствения психодиспансер коментират, че състоянието му не се дължи единствено на преживяната катастрофа, но и натрупалите се през последните седмици сканадали, нанесли тежки травми по така важният за възможността му да управлява страната рейтинг.

„Състоянието на пациента е изключително лошо, той не знае какво говори и непрекъснато лъже – заявяват наблюдаващите лекари – той мисли всички за глупаци и вярва, че ще може да се възстанови благодарение на близки нему журналисти, чрез изяви в различни телевизионни предавания и публикации в пресата като разчита на така-наречената Хомеожурналистика.“

От германската клиника „ДиВелт“ по спешност бяха извикани специалисти, който да се опитат да помогнат на българският държавник, но след извършеният от тях преглед и запознаване със подслушаните епикризи, заявиха, че единственият вариант за някакво лечение е пациента да осъзнае реалността на своето положение и да се откаже да живее в измисленият свят, който сам си създава чрез говоренето си. Те допълниха, че идеята подхвърлена за присаждането на рейтинг, който да бъде взет чрез дискредитация от политически опонент е неприложима, поради напредналия стадий на разруха на рейтинга. Чуждестранните специалисти обърнаха внимание на факта, че ако се позволи на този човек да продължава да изпълнява длъжността си, това може да доведе до масова психоза и заблуда на обществото относно реалното състояние на държавата, а от там и до краха и. Те препоръчаха, пациента да бъде изолиран в самостоятелна килия, а с лечението му да се заемат съдът и прокуратурата.

 

Advertisements