Image_1667307_126

Истинско меле се е заформило късно снощи в елитното столично заведение Lavazzа на събирането на жадни за власт бивши, настоящи и новопрохождащи  политически фигури от така-нареченото дясно пространство. Събирането инициирано от фондациите „Глобална България“ и „Tipping point“ имало за цел да изработи нов десен проект, който да се яви като алтернатива на ГЕРБ на предстоящите местни и президентски избори. За съжаление мирната инициатива прераснала в масов бой, когато се стигнало до определянето на признаците по които ще се избират новите лица на дясното пространство, тъй като голяма част от бъдещите управляващи (тъй като те така се виждали в бленуванията си) отговаряли на тях, а креслата на властта били много ограничени. Ето и качествата който трябвало да притежава жадуващият за власт, за да се класира като бъдещ десен лидер и ново лице на новата дясна алтернатива:

1. Да е бил член на БКП, ако не той, то поне майка му, баща му или в краен случай баба му или дядо му. По изключение се допускат и братя, и сестри на бабата и дядото.

2. Лично той да не е бил член на ДС или ако е бил досието му да е унищожено, но задължително е поне един измежду майка му, баща му, баба му или дядо му да е бил виден деец на ДС. Допускат се и братя и сестри на бабата и дядото, но в краен случай.

3. Да е завършил висшето си образование в Русия,  по времето на социализъма с финансовата подкрепа на БКП и целия български народ или ако се е изучил след промените то да е бил финансиран от червени финансови потоци.

4. Поне един от предците му да е бил застрелян от народният съд на БКП, или да е лежал в Белене. Става въпрос за майка, баща, дядо, баба в краен случай братя и сестри на бабата и дядото, а в много краен и комшии на бабата и дядото, още от времето преди да са се запознали и заченали майка му и баща му.

5. Да са в добри отношения с ДПС, тоест да имат собствен бизнес който да е част от обръчите от фирми на надетническата финансова партия.

6. Да могат да обещават всичко без а им мигне окото, с ясното съзнание, че не могат да го изпълнят.

7. Да могат да излъжат детектора на лъжата.

8. Да са готови да се подчиняват на спонсорите на предизборните им кампании след получаването на властта.

Само появата на синият командир предотвратила превръщането на мелето в клане, който бързо анализирал ставащото и извикал на биещите се за власт:

– Кой не скача е червен!

Този повик бил възприет от млатещите се десни елементи, като последен елемент от кастинга за новата  дясна формация и всички заедно започнали да скачат до пълна изнемога. Накрая останал само един и това бил командира, който през цялото време на скачането седял и се заливал от смях.

Advertisements