По последни проучвания доверието в съдебната система е спаднало до критично ниво блзко да абсолютната нула за сметка на главоломното покачване на доверието в църковната институция и Господа Бога. Почти всички анкетирани са заявили, че не разчитат на съдебната система да наказва престъпниците, но за сметка на това напълно вярват в божието възмездие за хората престъпили закона. Анкетираните смятат, че бог не се поддава на корупция и са доволни от строгите наказания определени за престъпниците в дверите на ада. От божието наказание никой не може да избяга, без значение на пост и богатство, а и адвокатите не могат да обжалват присъдата.

Според проучването самите престъпници имат повече доверие в божието правосъдие и божията милост, и не признават земното такова. Те също смятат, че само бог може да ги съди за делата им, защото е всевиждащ и всезнаещ, а освен това голяма част от тях смятат, че са напътствани в постъпките си от божието провидение и самите те са част от божието възмездие стоварило се на грешниците на земята. „Ние сме пръста божи, че даже и юмрука“ – смятат набедените от населението за престъпници. Самите управляващи начело с вярващия комунист-социалист президент Първанов, премиера -мутра Бойко Борисов, всички министри, депутати и цялата политическа класа, смятат, че Божието правосъдие е гаранция за стабилност на криминогенната обстановка в страната и за справедливи наказания за прегрешилите закона. Те също, заявиха, че смятат Бог за единствената гарантирано независима съдебна власт и затова могат да бъдат съдени за делата си единствено от него в деня на страшния съд.

Ахмед Доган се опита да наруши етническия правосъден мир, като заяви, че за него християнските божии закони не важат и той ще се отчита единственно пред Аллах. В крайна сметка бе постигнат консенсус между престъпниците от различните вероизповедания, че всеки ще се отчита и ще бъде съден от собственото си върховно божество. Бе взето решение и да се закрие правосъдното министерство и цялата съдебна система, като парите предназначени за тях да се разпределят между различните вероизповедания, за да се укрепва вярата на народа в Бога и да не се търси напразно възмездие чрез бутафорната земна съдебна власт. Според управляващите, това  една коренна реформа на съдебната система, която освен всичко друго и ще покаже на Европа, че сме готови на радикални реформи в съдебната власт не само на думи, но и на дела.

Advertisements