Водещата криминална журналистка на БТВ се самоуби по погрешка, докато правеше репортаж на живо от банката в Сливен, където се разигра драмата със заложниците през последните два дни. С изключително усърдие журналистката възстановяваше случилото се стъпка по стъпка. Тя крещеше неистово „Бум-бум“ имитирайки звука от изстрелите произведени от извършителя,  докато държеше в ръцете си истински пистолет предоставен й с благоволението лично на премиера Бойко Борисов, чрез посредничеството на главния съклецар на МВР Калин Георгиев.

Репортерката показа как е влязъл през вратата, как вероломно е изтръгнал горките камери, как е прострелял смъртоносно мониторите на компютрите. Възстановката на инцидента до такава степен обзе Миролюба, че тя дори показа тоалетната където престъпника е пикал и се опита да го имитира, за да може зрителят да добие по-ясна и пълна представа за случилото се, но се усети докато сваляше дънките си, че няма какво да извади от там (в този момент тя за първи път в съзнателния си живот на човек и журналист съжали , че не се е родила мъж). Това обаче не успя да я извади от равновесие и благодарение на главозамайващата си интелигентност светкавично съобрази, че може да покаже как похитителя е срал на същата тази чиния. Решението беше мигновенно и почти не се забеляза мига колебание преди то да бъде извършено. Миролюба седна самоотвержено на тоалетната чиния и оцъкли очи имитирайки напъните на извършителя, който принудил заложничките да проследят тази негова естествена природна дейност за да не ги изпуска от очи, докато се облекчавал.

Себеотдаването на репортерката достигнало връхната си точка докато показвала на уважаемите телевизионни зрители, как този изрод заплашвал да се самоубие насочвайки пистолета към главата си. В този слюблимен момент, губейки границата между реалността и репортажа, героинята журналистка натиснала спусъка на дадения й с премиерска благословия пистолет и си пръснала мозъка, за радост на зрителите и пиарите на БТВ.

Оператора снимащ репортажа не загубил самообладание въпреки, че бил опръскан целият с кръв и мозък (а според злите езици само с кръв), тъй като в момента на натискането на спусъка давал точно близък план на лицето на журналистката опитваща се да имитира гримасите на агония на похитителя. Този изключително психически стабилен репортер, дъргогодишен кадър на БТВ, не за първи път снимал в едър план кръв и разкъсани човешки тела и това му помогнало да изпълни своя журналистически дълг – да направи драгия зрител съпричастен на случващото се – въпреки изненадващата развръзка на живото включване.

Друг много надарен репортер Йордан Димитров работещ за канал едно, също предаде богу дух и то от завист (получи сърдечен удар, докато гледаше репортажа на конкурентката си от БТВ), че не се е сетил въпреки че е мъж, да покаже реално как пикае похитителя.

Какво се е случило в банката – разказ от мястото на драмата

 

Advertisements