Еколози спретнаха невиждана по нашите земи акция в отговор на узаконяването от правителството на незаконното строителство в природните паркове. Под прикритието на нощта група от около стотина природозащитници превърнаха еднокилометров участък от магистрала “Люлин” в природен парк. Преоблечени като строителни работници групи, разположени в двата края на магистралата, отклонили движението по обходни маршрути, докато останалите усърдно разбивали новоположения асфалт и засаждали дървета. За около час един километър от магистралата бил превърнат отново в гора и върнат на майката Природа, абсолютно незаконно, но в унисон с интересите на планетата Земя и борбата с глобалното затопляне. Еколозите, доволни от свършената работа, веднага подали искане до Министерството на околната среда и водите новозасадената гора да бъде узаконена и включена в природен парк Витоша.

Според тях, след като е законно да унищожаваш незаконно природни паркове и  да ги превръщаш в писти, влекове и хотели в името на обществения интерес на частните инвеститори, то би трябвало да е законно и превръщането на инфраструктурни проекти в природни паркове, в името на същия този обществен интерес за опазване горите на планетата.

Веднага щом научил новината, премиерът получил инфаркт. За щастие Бърза помощ пристигнала светкавично след около час и въпреки липсата на електрошок, стажантът арабин използвал електрически кабел, който директно пъхнал в контакта и така направил сърдечен масаж на премиера, като го върнал към ужасяващата действителност. По последни данни премиерът е в психиатрията с биполярно разстройство. Той ту неистово крещял през сълзи: “Магистралата ми, какво направиха с магистралата ми?”, ту вопиющо се молел: “Искам на разходка в новия парк!”