Децата пречат на икономическото развитие – до това заключение са стигнали след задълбочени наблюдения и анализи водещите финансови специалисти от Института за пазарна икономика. Според специалистите децата отнемат голяма част от времето на работоспособното население в грижи за тях. Родителите им не само че не могат да се развиват в кариерата, но ако нямат интелектуалното ниво за това, дори не могат и да се отдадат на един осмислен от потребителски навици живот. Децата пречат на родителите си да работят повече от 8 часа на ден, а какво остава за втора работа. Често единият родител се принуждава да не работи, за да се грижи за детето, което може да продължи с години, а не дай си Боже, ако имат две и повече деца, и още по-дълго време.

Децата са абсолютен консуматор на социални помощи и натоварват излишно бюджета, особено за здравни разходи. Децата не произвеждат нищо, а консумират единствено това, което могат да си позволят да купят родителите им, което, така или иначе, със или без деца, те щяха да похарчат. Освен това децата не могат да участват в политико-общественият живот на нацията, нито пък имат право да гласуват, а на всичкото отгоре се интересуват само от собствените си прищевки, което ги прави силен антисоциален и нетолерантен фактор в обществения живот който пречи на изграждането на правилно потребителско мислене в главите на родителите им.

Особено ясно последиците от високата раждаемост могат да се наблюдават в страни като Сомалия, Индия и др., където голяма част от населението живее в мизерия, и то заради многобройната си челяд. Такива примери има и на българска територия, а именно ромският етнос, който се е „специализирал” да живее от социалните помощи за децата и се е отказал да упражнява исконното си задължение да работи. Напоследък и сред българите се наблюдава застрашително увеличаване на желаещите да имат деца, което може да доведе до застрашителни последици за стабилността на икономиката в този особено напрегнат икономически момент в световен мащаб. Голяма част от българския бизнес многократно са отправяли послания до управляващите за пречките, които децата представляват пред набирането на качествен и всеотдаен персонал, който да работи от сутрин до мрак – а защо не и денонощно – в името на икономическия растеж, балансирания бюджет и избягването на финансови ситуации, като рецесия и стагнация, както и за натрупването на достатъчно печалба за бизнеса за поколения напред, която да гарантира светлото им бъдеще.

От Института за пазарна икономика предупреждават, че ако правителството се поддаде на обществения натиск за стимулиране на раждаемостта, то има опасност цяла България да се превърне в циганско (извинете ме за израза) гето. Именно за да се избегне подобен пагубен сценарий,  видните финансисти препоръчват следните мерки:

1. Да се прекратят всякакви програми за стимулиране на раждаемостта, като строене на детски градини, увеличаване на детските надбавки, майчинските и др.

2. Да се въведе разрешителен режим за раждане на деца в зависимост от финансовото състояние на желаещите да станат родители. Например, деца да имат само двойки с месечен доход над 3 000 лв.

3. Да се създаде научна програма между водещите български висши учебни заведения за търсене на път към безсмъртието на човека, което би обезсмислило раждането на деца и би освободило и осигурило безкрайно много време за работа на отделния индивид, а оттам – и безкраен икономически растеж.

4. За да се гарантира стабилността на икономиката, е необходимо най-малкото да се забрани раждаемостта за период от 20 години, което ще гарантира забогатяването ни като нация и охолният живот на бъдните поколения.

 

Advertisements