„Секс и пътища“ е мотото под което ще се проведе президентската предизборна кампания на ГЕРБ стана ясно след предизборна среща на Росен Плевнелиев с елитни труженички. Проститутките официално са предложили подкрепата си за кандидата на ГЕРБ, тъй като той единствен се грижил да им осигури нови работни места. „Ние ще сме на всеки километър и ще агитираме за теб“ – обещали от инициативния комитет на упражняващите най-древната професия – Знаем, че асфалт не се яде, но покрай магистралите се прави секс, който не е по-малко важен от яденето, а и доставя по-голямо удоволствие. Ние те подкрепяме и затова по време на предизборната кампания ще предлагаме услугите си безплатно на новизградените магистрални участъци и в метрото.“

Росен Плевнелиев остана силно поласкан и прие подкрепата на магистралните труженички с отворени обятия: “ Очарован съм от интелекта и трезвомислието, което показват тези българки и начина, който избраха да ме подкрепят. Тяхната подкрепа е една важна оценка за мен и моите постижения до момента, и ми дава сили да продължа. В условията на финансова криза, когато парите не стигат за хляб ние не се отказахме,а променихме древният римски метод за забавление, успокоение и ощастливяване на народа от „Хляб и зрелища“ на „Секс и пътища“. Благодаря им за подкрепата и очаквам от тях огромни помощ по време на предизборната агитация.

Цветан Цветанов вицепремиер, министър на вътрешните работи и водещ на предизборната кампания обеща да осигури комфортна обстановка на труженичките по време на предизборната кампания, като постави извънредни патрули от „Нашата полиция“ на новизградените участъци, които да регулират движението за да се избегнат големи задръствания поради очакваното повишено търсене на агитационните услуги на жриците на любовта. Той също изказа задоволство от обещаната подкрепа, която според него показвала, че ГЕРБ осигурява много по-добри условия за работа на проститутките отколкото Алексей , и е една много показателна оценка за цялостната политика на партията.

От останалите политически сили излязоха със заплашителна протестна нота, че ако проститутките действително агитират за ГЕРБ чрез предлагането на безплатни сексуални услуги, то това ще бъде счетено за нов метод за купуване на гласове и въпроса ще бъде отнесен до Европейската комисия.