Неуважаеми от мен български политици, парламентаристи, съдии, прокурори, главни секретари и журналисти,

Убийството в Катуница извършено от  приближени на циганският мафиотски бос „Цар Киро“ не е инцидент, нелеп инцидент, нещастен случай и разните там други термини, които умело използвате за потуляне и омаловажаване на станалото, случилото се е предумишлено убийство.

Неуважаеми г-н премиер, случаят не е криминален, а политически. Именно безхаберието и закрилата, която подобни известни с престъпната си дейност лица получават от държавните институции руши Българската държава. Тази закрила те получават не от днес, така както и тяхната престъпна дейност е известна на българските граждани не от днес. Пренебрежението което тези престъпни елементи показват към законите на държавата, прави този случай политически. Подкрепата, която тези престъпни елементи оказват на политическите партии за закупуването на гласове, прави случващото се политически актуално. Това не е просто криминален случай, това е поредният криминален случай извършен от тези престъпни елементи, поредният!

Отговорът на гражданите на Република България не е анархистка проява, безредици, заплаха за етническият мир или заплаха за гражданска война, а опит за налагане на Закона. Опит за възцаряване на справедливостта , така както се чувства в сърцата им, такава, каквато вие дълги години отказвате и нежелаете да въздадете. Именно вашите действия, за постоянно потулване и омаловажаване на подобни груби, тежки криминални прояви доведе до случващото се в момента в Катуница. Вие смесихте престъпния свят с политическия, демокрацията с далаверата, властта с облагодетелстването. Не обвинявайте хората за техните реакции, те са плод на вашата политика.

Не българските граждани нагнетяват напрежението. Това напрежение е нагнетено от вашата продажност, надменност, подлост и безхаберие през дългите години на така нареченият преход. То не се нагнетява в момента, то в момента избухва.

Жадуващите да видят справедливост в Катуница не са хулигани, лумпенизирана тълпа, пияна сбирщина, нито са просто футболни фенове, рокери и анархаисти, както многократно бяха определени от излъчващите от мястото на събитието неуважаеми от мен журналисти. Те са български граждани, на които им е дотегнало да очакват, адекватна намеса, адекватни мерки и адекватни наказания за мафиотските босове от страна на държавните институции.

Случващото се в Катуница не е на етническа основа, както се опитват да втълпят неуважаемите журналисти, а на основата на нетърпимостта към безнаказаната престъпност и арогантността на извъшителите на престъпления, арогантност толерирана от държавните институции, съда и полицията. Престъпниците не притежават етнос, те са просто престъпници. Случващото се не е на етническа основа, а последен опит от страна на българските граждани да защитят законността, след като политическата класа и държавата са ги оставили сами срещу престъпността.

Да има толерантност, етническа търпимост и разбирателство зависи не от гражданите, а от това как управлявате и прилагате закона спрямо отделните български граждани. На вас е делегирано правото да налагате законността, и вашата бездарност, алчност и наглост, са виновни за това случаят в Катуница да е политически, а не криминален. Вие сте виновни за случващото се, вашите действия на политическата и държавническа сцена доведоха до тази трагедия.

Това което се случва е бъдещето на България, такова каквото вие го изградихте. Единствено и само, когато закона стане еднакъв за всички не само на думи, но и на дела, тогава и само тогава има шанс България да се измъкне от хаоса, който я обзема. Всичко е във вашите ръце, не прехвърляйте топката на гражданите, те търсят това, което вие не успяхте и не пожелахте да им дадете.

Advertisements