Във връзка с убийството в Катуница от МВР излязоха със следното становище:

„Призоваваме хората да се успокоят и да не създават излишно напрежение в и без това сложната ситуация. Сега всички заедно трябва да се успокоят и да забравят за случилото се, както сме процедирали многократно. Около този пореден инцидент се създава излишен шум, поради започналата предизборна кампания. Ние отдавна работиме с Цар Киро и неговият род и можем смело да заявим, че той е чист като момина сълза, а всичко което се случва е просто една политическа поръчка. Цар Киро е проверяван многократно от българските служби, да не кажа ежедневно и всички те са се радвали на неговото благоволение и дарителство. Цар Киро многократно се е доказвал, като защитник на демокрацията и правовата държава, и е отделял средства от собствения си джоб за да накара хората да упражняват свещенното си право на глас. Той не веднъж е заявявал, че е готов в името на изграждането на една правова демократична република да похарчи и последният си лев. Многократно български партии и отделни политици са се обръщали за помощ към него в трудни за демокрацията моменти и той се отзовавал без колебание.

Цар Киро и неговият род, се е ползвал и ще се ползва и занапред от закрилата на Закона, „Нашата полиция, съда, прокуратурата и всички останали държавни служби, агенции и комисии, именно като един от малкото останали истински борци за демокрация и европейски ценности. Въпреки работата му свързана с производство на фалшив алкохол, лихварство и джебчийки, неговите доходи отиват преимуществено в крепене на демократичните устои на Българската държава. За жалост остава неразбран и без необходимата поддръжка неговият опит да създаде истинска политическа демократична партия под името „Свободна България“ въпреки многобройните средства, които наля в този проект. Този негов неуспех не успява да сломи демократичният му дух и както казахме по горе той не отказва своята финасвова подкрепа на нито една политическа сила, както и на отделните държавни служители обърнали се за помощ и съвет към него. Именно в този аспект, неговият живот и този на родът му е много ценен, като едни от малкото пазители на демокрацията в държавата. Смятаме, че живота на един отделен гласоподавател не може да се сравнява с ценноста която представляват за демокрацията многобройните гласове, които цар Киро осигурява на нуждащите се по време на избори политически формации.

Точно заради това ние ви призоваваме: Забравете случилото се! Седнете пред телевизорите, пийнете си ракийка, попсувайте. Близките на загиналите  – запалете по една свещ и не се занимавайте с търсене на възмездие. Предупреждаваме всички, които заплашват цар Киро и неговият род, както и неговото имущество с цел да съборят един от малкото останали крепители на законността и демокрацията, че Държавата ще използва всички средства за да гарантира сигурността и безгрижния живот на този истински българин, на този съвременен народен будител, на този възрожденец, на този демократичен идол на цяла Европа.“

 

Advertisements