Драги ми управляващи, драги политици, банкери, съдии, прокурори, продажни журналисти и друга корумпирана измет. Краят на вашата власт наближава, наближава времето, когато ще трябва да платите сметката за вашия охолен живот, за наглостта да поучавате другите как трябва да живеят и какви закони да спазват, за безумната ви вяра, че човечеството е неспособно да се отърси от оковите на наложената му от вас манипулация.

Вие сте тези самозабравили се идиоти, които ни убеждавахте с пренебрежение, че купуването и продаването на гласове е eвропейско явление, че взривяването на автомобили е eвропейско явление, че затъването в дългове е eвропейско явление, че безработицата е eвропейско явление, че инфлацията е eвропейско явление, че необходимостта да работиш до преклонна възраст е eвропейско явление, че да ти отнемат жилището е eвропейско явление, че да се страхуваш е eвропейско явление, че недосегаемостта на богатите е eвропейско явление, че вие самите сте eвропейско явление, че вашите привилегии са eвропейско явление, че корупцията е eвропейско явление, че демокрацията, такава, каквато вие я изградихте, е Европейско явление.

И това наистина беше и все още е вярно, но всички тези неща са европейско явление благодарение на вас, вашата безскруполност, вашата арогантност, вашата надменност, вашата наглост, вашата увереност, че ще се подчиняваме на правилата, които ни налагате под маската на демокрацията и благодарение на нашето търпение. Но търпението свърши, а вие явно все още не го съзнавате достатъчно ясно или не искате да го осъзнаете.  Вие продължавате да изнасяте сценки под формата на предизборни дебати, да вярвате в собствената си незаменимост, в светлото си бъдеще и в безпомощността на хората, определяни от служещите ви медии като безумна тълпа.

И не само търпението свърши, свърши и доверието, вярата на хората, че вие сте способни да ръководите съдбините им. Вашата власт, която възприехте за вечна даденост, подобно на тираните от древността, вече е нелегитимна. Начинът, по който ви избират, вече е нелегитимен. Законите, които определяте, вече са нелегитимни. Парите, които печатате, и с които ни държахте в подчинение, вече са нелегитимни. Дълговете, с които ни заробвахте, вече  са нелегитимни. Институциите, създадени от вас, вече са нелегитимни. Вие се провалихте, вие се възползвахте от доверието и злоупотребихте с него – сега ще трябва да си понесете последствията. Сега ще трябва да си платите, така както хиляди обикновени хора заплащат за вашите грешки, за вашата алчност, за вашето безумие.

Скоро няма да има кой да ви защити. Нима вярвате, че тези които въоръжихте с палки, сълзотворен газ, щитове и каски, че те ще ви защитят? Та те са част от нас, техните близки изпитват същите несгоди, каквито и останалата част от хората, самите те са жертва на вашата арогантност. Наистина ли вярвате, че те до безкрай ще пазят законността такава, каквато вие им я представяте?

Нека да ви напомня, Законът не е това, което вие решите че е, а това, което тези, които са ви избрали, мислят, че трябва да е. Когато вие се опитвате да наложите такива закони, които да противоречат на всеобщото дълбоко вкоренено чувство за справедливост, тогава в колкото и сборници да ги издавате, с каквито и имена да ги наречете, те са нелегитимни. Защото те не отразяват вижданията на тези, които са ви избрали.

Когато се стигне дотам, че вашата власт да се крепи на гласовете на малцина, когато се стигне дотам, че и за подкрепата на тези малцина да трябва да си плащате, то тогава вашият край е близо и нищо от това, което вие сте създали като институции, правила и закони, за да легитимира властта ви, не може да ви спаси.

Вие, вашите правила, вашите закони, вашите институции, вашите медии сте осъдени да умрете, не просто да се оттеглите. Страхувайте се, вие  политици,  банкери, съдии, прокурори, продажни журналисти и всякаква друга  корумпирана измет. Страхувайте се – пътят ви за бягство е отрязан. Протестите срещу вас, вашата система, вашите закони, вашата демокрация са навсякъде. Протестите се разрастват – и това е световно явление. Ние идваме!

 

Реклами