“Бездомните кучета са достойни граждани на Република България”, заяви президентът Росен Плевнелиев в отговор на журналистически въпрос какво мисли за проблема с уличните кучета. „Смятам, че България е едно добро място за живот на бездомните кучета на фона на хаоса, разпростиращ се по целия свят. В България бездомните кучета се радват на огромна свобода на придвижване и смятам, че по този показател сме на първо място – ако не в света, то поне в Европейския съюз. Смятам, че за последните години на прехода България е станала притегателен център за бездомните кучета от цяла Европа, което може само да послужи като реална оценка за качеството на кучешкия живот у нас и огромните постижения които имаме в сферата на екологичната политика, и в частност защитата на животните.

Бездомните кучета у нас се ползват с привилегии, с които малка част от техните европейски кучешки приятели биха могли да се похвалят – могат да се разхождат свободно във всеки  парк, могат да си играят на всяка детска площадка, да влизат във всеки пясъчник и да го ползват за тоалетна. Разбира се, могат да облекчават своите физиологични нужди не само в пясъчниците, а навсякъде, където нуждата ги свари. Те могат да се оплождат навсякъде и по всяко време, което е едно истинско доказателство за толерантността на българските граждани и за това, че българите не са задръстеняци , за каквито ни имат на Запад.

Искам да подчертая, че със своята сексуална непринуденост бездомните кучета ни показват един от възможните пътища за разрешаване на демографския проблем в България, а и в Европа. Ние имаме редкия шанс да ги наблюдаваме и изучаваме отблизо, в смисъл че въпреки милионите, наливани за тяхното унищожаване, те се плодят и множат безпрепятствено, и да използваме наученото за разрешаване на собствените си демографски проблеми. Обнадежден съм, че младото поколение върви по стъпките на бездомните кучета и това – надявам се – ще доведе до  скорошни положителни резултати относно прираста на населението, още повече, че в лицето на ромското население имаме едни истински последователи на кучешкия начин на живот и виждаме, че той наистина води до завидна раждаемост в техните среди. Разбира се, това не би било възможно без помощта на държавата и държавните институции, които (са тези, които) създават необходимите условия за едно европейско качество на живота на бездомните кучета и техните последователи.

Държа да отбележа, че бездомните кучета в България се радват на  повсеместен безпрепятствен достъп, на който инвалидите могат само да завидят: вие можете да видите бездомни кучета пред Президентството, Министерския съвет, Парламента, в автобусите, че дори и в метрото. И не само това, бездомните кучета в България имат право да защитават частната си улична собственост, дори и без да са поставени в условия на неизбежна самоотбрана. Те имат право да правят това чрез ръмжене, хапане, разскъсване и убиване, като единствено трябва да се позоват на своята безмозъчност и благодарение мозъчността на редица лица от човешки произход, участващи в правителствени и неправителствени организации. Искам да подчертая, че въпреки гореизброените преимущества на кучешкия живот у нас, ние, (в лицето на) българските институции не спираме да се стремим да подобрим и направим условията за живот на бездомните кучета в България не просто по-добри, а най-добрите на Земята, така щото до 2020 година всички бездомни кучета на планетата да се съберат тук.

И в момента в страната се изграждат редица големи инфраструктурни проекти, които да позволят на останалите безстопанствени кучета от обезлюдените български градове и села да се стичат към малкото останали обитавани населени места в страната. Аз виждам (сутринта направих специален хороскоп на бездомните кучета), че до една-две години ще имаме специални седалки в градския транспорт за бездомните кучета, а така също и във влаковете и в метрото. Самото метро ще бъде удължено до сметището, за да се улесни достъпът на уличните кучета до това богато на хранителни отпадъци място.

В сферата на толерантността, ние ще разрешим проблема с лошото отношение на една част от хората към бездомните кучета, така както го разрешихме при ромите (чрез отпадане от употреба на термина циганин – бел. на редактора), като забраним обръщенията от типа на помияр и улично псе и ги заменим с термина свободно куче. Искам също да вярвам, че до 2020 свободните кучета ще са изяли всички пенсионери и така ще са разрешили проблема с дефицита на НОИ.

Разбира се, не на последно място, не трябва да забравяме ролята на свободните кучета във високите технологии. Аз предвиждам, че до 2020 година България ще се нареди сред страните, изпратили куче в космоса. За целта още утре ще бъде основана агенцията “Вселенско равновесие”, а  през 2030г. ние може да сме изградили международна космическа кучешка станция “Лай”, а защо не и да сме пратили първото бездомно куче на Луната: “Една малка кучешка лапа на Луната, една голяма перспектива за бездомните кучета!”

 

Advertisements