“България има нужда от драстично намаляване на населението” – това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на участие в предаване на БНР, – „ние не можем да си позволим лукса да издържаме население от 7 милиона. Оптималното население за нашата държава е 3 – 3,5 милиона души и се надявам, че скоро ще го постигнем благодарение на мерките, които сме предприели. Още повече, че зимата наближава, а тя е наш естествен съюзник в усилията ни за ликвидиране на безполезните, тежащи на бюджета хора.

България не може да си позволи пенсионери, не може да си позволи инвалиди, не може да си позволи деца. Нужни са ни единствено бачкатори без претенции за каквито и да било социални помощи. Очаквам тази година да успеем да се отървем от голяма част от пенсионерите и инвалидите благодарение на хитрия ход, който предприехме още през лятото на настоящата година. Ако някои от вас си спомнят, през юни ние увеличихме минималните пенсии, включително и тези за инвалидност, с една минимална сума не надвишаваща 7%, което прави около 9-10 лв. максимум. Именно това увеличение от 9-10лв., а в някои случаи и по-малко, ни спестява сега, по време на зимния сезон, от 150 до 300 лева на човек. Сигурно се чудите как така – уж увеличаваме пенсиите, а в същото време спестяваме пари на бюджета, че и ще намалим броят на пенсионерите. Всъщност всичко е много просто: благодарение на това минимално увеличение голяма част от тези пенсионери минават границата на дохода, под който би им се полагала помощ за отопление през зимния период и сега ще изпукат от студ.

 

Каква ирония само – тъпите пенсионери се радваха на жълтите стотинки, които им подхвърлихме през лятото, от което ние получихме и политически дивиденти. И понеже не виждат по-далеч от носа си както и целият български народ и мислят само как да изкарат днешния ден, не успяха да предвидят, че тези 5-10 лева ще им костват помощите за отопление. Не сме ли го измислили умно? Аз не бих могъл да съм толкова нагъл, че да си присвоя сам заслугата за този хитър ход. Той е плод на общите умствени усилия на премиера, социалния министър и моя милост. Ето, виждате как може и бюджетът да е пълен, и пенсионерите щастливи – разбира се, докато почне зимата. Сега очакваме най-после нашите усилия да дадат плод и пенсионерите да се вкочанят, така че да посрещнем новия политически сезон с поне един милион по-малко от тази напаст. Това се казва с един куршум три заека: повече пари в бюджета, по-малко пенсионери, по-малко симпатизанти за нашия основен политически опонент БСП.

Разбира с,е ние не се ограничаваме само с пенсионерите, не, – ние стимулираме усилено и емиграцията. Както знаете, желаещите да емигрират се увеличават с всеки изминал ден. Вече почти не остана квалифициран медицински персонал под 57 годишна възраст, всичко бяга през глава. Здравната система се срутва, а това означава още хиляди смъртни случаи. На нас не ни трябват болнави хора – те също ще искат помощи. Решили сме да оставим всичко на естествения подбор и да преименуваме Института „Пирогов” в Институт „Чарлз Дарвин”. Въобще не ни трябват никакви висококвалифицирани кадри, нито интелигенти, нито учители – нищо. Те само пищят, че искат повече пари. Вън, да си търсят щастието по света. Не ни трябват и деца – децата са само разходи за детски градини, площадки, детски надбавки, поддържане на училища, учебници, а докато пораснат и станат гласоподаватели, нас няма да ни има. Както казах и по-горе, трябва ни само тъпа, ограничена, безмозъчна маса от уплашени, безропотни бачкатори. Ако на чуждестранните инвеститори им трябват специалисти, те ще си внесат.”

Даже бих казал, че изобщо нямаме нужда от българи – нужна ни е само територията България. Да я разпродадем на парче и да си гледаме живота. Ама нали премиерът е патриот и иска някой да го запомни, та затова склоних да останат половината българи.”