След бурните нападки, които парламентарната шефка предизвика в социалните мрежи със своята подкрепа за развитието на ски туризма в Банско, тя излезе с отворено писмо до българските медии и апелира те да й окажат подкрепа в нейната борба със “зелените терористи”. Ние, въпреки че не сме медия , се чувстваме съпричастни към нейния патос и затова решихме да разпространим съдържанието на въпросното писмо и във виртуалния свят,  като по този начин дадем своя принос към борбата за свобода на словото в интернет и възможността да се отразят всички гледни точки:

До българските медии

Уважаеми медии – вестници, списания, телевизии и радиа. Днес България е изправена пред една нова заплаха – заплаха, която използва демократичните инструменти като свое оръжие, което я прави много опасна. Заплаха, която грози бъдещето на България и блокира възможността за бурно развитие на нашата държава. Заплаха, която като кошмар се промъква и хвърля сянка дори върху смелите мечти  на президента Плевнелиев. Ние сме изправени пред заплахата от зелен тероризъм! Точно така, тероризъм – тероризъм, по-страшен от този на бургаското летище, защото ако там загинаха няколко човека, сега има опасност десетки хиляди българи да загубят своето бъдеще. Този зелен тероризъм, бих казала зелен фундаментализъм, се изповядва и осъществява от назадничави радикални природолюбители, обсебени от идеята да върнат България в родовообщинния строй, че и в пещерния век.

Те искат вие да си светите със свещи и да носите дрехи от овча кожа. Те искат през деня да берете билки и гъби, а вечер да се събирате край лагерния огън. Ще допуснем ли това да се случи? Те са опасни, те са лукави, те са хитри, те не използват гранати, бомби или друго оръжие, за да рушат българската цивилизация, не, те се организират в различни фондации, сдружения, че дори и партии. Да, тези зелени терористи не се посвениха да си направят и Зелена партия. Те използват демокрацията, нейните свободи, за да съсипват живота и бъдещето на гражданите. Каквато и стъпка да предприеме нашето правителство за просперитета на България, те използват целия инструментариум на демокрацията, за да я спрат.

Когато искахме да вкараме модерно земеделие и най-новите генно модифицирани култури, те ни спряха. Когато докарахме чуждестранен инвеститор да добива шистов газ и България най-сетне щеше да постигне своята енергийна независимост, те отново се изправиха срещу нас. Когато строим магистрали, те поставят какви ли не условия, за да осигурим удобно преминаване на костенурките, жабите, гущерите, че и на червеите. Сега, когато целия народ ще трябва да гласува дали да строим Белене или 7-ми блок на Козлодуй, те искат да променим въпроса на референдума, така че да могат изцяло да отхвърлят възможността в България да се развива атомна енергетика. Тези хора – не хора, тези терористи, – те са, които дърпат България назад.

Днес вие, българските журналисти, сте тези, които трябва да решите на коя страна да застанете. Забравете вашите партийни пристрастия, забравете вашите вътрешни противоречия и решете – с нас или с зелените терористи. За развита и просперираща Европейска България или за анадолска западнала провинция. Днес ние, водачите на България, имаме нужда от цялата ваша медийна подкрепа. Днес ние водим битката за бъдещето на Банско и развитието на българския ски туризъм. Днес Банско е това, което е била Шипка за нашите героични прадеди; падне ли Банско в ръцете на зелените терористи, пада и светлото бъдеще на България. И ако има във вашите редици дори и най-малък намек за симпатия към тази шепа зелена паплач, към техните искания и идеи, то нека ви напомня за какво се борим.

Вижте българското Черноморие. Ние успяхме да го превърнем в един истински европейски оазис на туризма. В една Мека на любителите на слънцето и морето не само от Европа, но и от целия свят. Звезди от световна класа идват на нашето Черноморие  за да отдъхнат, и най-важното – да похарчат своите милиони. Елитът на руските богаташи се избива да си купува апартаменти по българското крайбрежие. Да, драги мои журналисти, нашето Черноморие се превърна в място за среща на световния елит и смея да кажа, че там в неформални разговори се решава бъдещето на света. И сега ние искаме това да се случи и в Банско, в българските планини, за да може не само през лятото, но и през зимата каймакът на света да се събира в България, да се весели и да харчи милиони, и така да осигурява препитание на българите и престиж за България.

Но как постигнахме всичко това на морето и защо сега не можем да направим същото в планините? Ние построихме хиляди хотели, на самия бряг. Казвам „ние”, защото тези хотели са построени с нашите спестявания, със спестяванията на политиците от днешното и предишните управления, на целия държавен апарат. Ние заложихме собственото си бъдеще и това на децата си на карта  в името на българския туризъм, на бъдещето на България, но тогава тези зелени терористи още ги нямаше, още не бяха толкова силни. Благодарение на нашите рискови инвестиции хиляди и хиляди туристи идваха и ще продължават да идват на нашето Черноморие. Те до такава степен оставаха очаровани от условията, от посрещането, от цените, от качеството, че когато почивката им свършваше, мнозина се напиваха от мъка и се хвърляха от терасите на хотелите, предпочитайки да оставят костите си в България, отколкото да се върнат в безумната реалност на собствените си държави. Много чужденци откриваха тук любовта и благославяйки България за предоставената им възможност да се насладят на всички забранени в техните държави удоволствия, зачеваха своите деца по нашите черноморски паркове и плажове. Дори самите те искаха децата им да носят в себе си частица от българското и когато ги погледнат, да си спомнят с умиление за красивите мигове прекарани по българските барове и заведения. Те отъждествяват България със Свободата.

Днес обаче зелените терористи са в настъпление. Те искат да разрушат всичко, което сме постигнали, и да убият нашите мечти. И тук е мястото да ви попитам отново: къде сте вие, българските медии, на чия страна сте? Ще оставите ли една шепа радикални зелени елементи да диктуват бъдещето на страната, като ни водят към миналото? Нима тези 200-300 човека ще успеят да унищожат България? Не виждате ли, че днес ние, българските управници, сме принудени да излизаме на протести в името на нашето Отечество, ще ни оставите ли сами? Аз, Цецка Цачева, вярвам във вас и затова се обръщам към вас да събудите заспалия български дух и да вдигнете народа на борба със зелената напаст. Идва ми да се провикна като един Жорж Ганчев “Спиш ли българино?”, но без вас този вик няма да бъде чут. Днес битката е в Банско. Днес Пирин планина стои над нас и ни подканя да я облагородим, да я окичим с още два три лифта, с хиляди хотели, да закипят урвите й от живот. Днес – утре ще е късно. Вие решавате на коя страна да застанете и дали утре ехото на българските планини ще разнася проклятието на потомците или тяхната признателност. Включете се в борбата срещу зеления тероризъм, срещу наглите от Орлов мост, за да не тегнат проклятията върху вас.

Българи, ако днес не застанете до своите управници, утре тези зелени фундаменталисти ще дойдат у вас и ще превърнат терасите ви в градини, а холовете ви в оранжерии. Те са способни да изгонят и децата ви от ледените пързалки пред блока! Докога ще спите, докога?!

                                                                  Цецка Цачева,           Председател на 41-вото Народно събрание
и главнокомандващ защитата на бъдещето на Банско.