След дълго мълчание бившият премиер Бойко Борисов призова българските политици да се обединят срещу възникващата зелена заплаха. През седмиците на мълчание, той внимателно е обмислял случилото се в държавата и е стигнал до извода, че причина за падането на правителството не са били утвърдените политически сили, а напиращите към парламента нови такива и най-вече „Зелените“, които първи създавали смутове в държавата блокирайки пътища и кръстовища. Капката преляла, когато се запознал със социологическо изследване направено от немски социолози, даващо предимство на „Демократична гражданска инициатива“ и партия „Зелените“. След като стигнал до този извод, в търсене на решение премиерът за втори път в живота си прочел трилогията „Винету“ и изгледал няколко пъти сагата „Междузвездни войни“ на Джордж Лукас. В крайна сметка, той обяви, че е намерил решение на проблема и свика извънреден симпозиум на парламентарно представените партии, където изложи идеята си:

“ Колеги, политици! Държавници!

Ние допуснахме тъмните сили на Зелените да внесат смутове в държавата и да създадат недоверие между нас. Време е да си припомним народната мъдрост „двама се карат, третият печели“, да прочетем  какво пише на фасадата на народното събрание „Съединението прави силата“ и да си дадем сметка, че само обединени не можем да бъдем победени. Докато нашето внимание бе съсредоточено върху формиращите се партии на протеста, една не нова, но подценявана от нас заплаха набира сили и е възможно да предизвика истински сътресения в нашите планове за развитие на държавата. Това са Зелените. Те искат да върнат България в каменния век и химн на нашата държава да стане „Когато бях овчарче“. Те не искат заводи и пътища, а ферми и пътечки. Те не искат да летим в космоса, а да живеем в пещери и землянки. Те не искат атомни централи и ТЕЦ-ове, а слънце, вятър и вода. Те не искат домати колкото дини и дини колкото джипове, а горски плодове и диви ягоди. Те не искат шистов газ, а единствено газ отделен след консумация на смилянски боб. Ще допуснем ли това?

И по-важното, как да ги спрем? Аз знам отговора. Ние трябва като Олд Шетърхенд, да ги повалим с един удар. Те са Зелените – кой сме ние? Ние, драги колеги сме Клонираните. Да ние сме Клонираните. Аз ви предлагам, всички традиционни политически сили, да излезем  с един общ девиз за предстоящите избори и той да е „Клонираните атакуват“, ние сме в политическа война колеги и трябва да я спечелим. Как да създадем клонираните? Много лесно. Създаването на един клониран, който да гласува за нас на престоящите избори не изисква голяма инвестиция. Необходими са от 20 до 100 лева в зависимост от етноса, три висящи кюфтета, една висяща бира и Веселин Маринов. Само така, чрез новите технологии, чрез Клонираните ние ще победим Зелените и ще спасим нашето бъдеще.“

Симпозиума завърши с пълно единодушие и предложението на г-н Борисов бе прието. Угрижеността слезе от лицата на утвърдените политически лидери и даде място на ведростта и увереността. След бурни ръкопляскания и братски прегръдки, лидерите на БСП, ГЕРБ, ДПС, Атака, РЗС, ДСБ, СДС и дори Кунева, излязоха ЗАЕДНО на подиума и изреваха:

“ Клонираните атакуват, избори 2013.“