Да кажем заедно да на Нормалността – открито писмо на Меглена Кунева до българския гражданин:

o_133916254027427_7C2vQl_image_114561_600x402

„Много хора ме питат кое е нормално и кое не е, кои са нормални и кои не са и кой определя нормалността като цяло. В това открито писмо да вас българските граждани аз ще се опитам да отговоря на тези и други въпроси.

Кое е нормално? Няма природен закон, който да определя някое събитие или цялостно явление като нормално. Всъщност самата дума произлиза от норма, т.е. изкуствено създаден осреднен шаблон, в който трябва да се побират повечето или всички признаци на изследваните обекти. Ще се опитам да ви го обясня по-просто.

Ако 99% от хората са хетеросексуални това означава, че те са нормални. Ако 99% от хората вярват в господ бог това означава, че те са нормални. Ако 99% от хората са ниско и средно интелигентни това означава, че те са нормални. Ако 99% от хората толерират всяка форма на подтисничество това означава, че те са нормални.

Граждани не искам да се лъжем взаимно и затова ще бъда напълно откровена към вас. От зората на човешката цивилизация е нормално 99% от хората да произвеждат благата, а само един процент от населението да се възползва с пълна сила от тях. Това е напълно нормално независимо дали живеем в монархия, фашизъм, капитализъм, комунизъм или други форми на управление. И затова аз искам заедно да кажем да на нормалността. Всеки, който търси някаква форма на социална справедливост си е чиста проба утопист или просто казано ненормален.

Пак от началото на човечеството злодеянията съпътсват нашата, човешката раса непрестанно и са нещо нормално за нашето ежедневие. Та нали за да стане безкрайно богат един човек, то той трябва да присвои благата от труда на милиони други, а кой си дава своето ей така на. Затуй с насилие или измама безскрупулните стават богати, а богатите още по-богати. Нека да бъдем честни и да си го кажем право – само серийните убийци не са материално мотивирани злодеи и това е нормално, защото всички все пак сме хора. Нека да кажем да на нормалността и да заклеймим онези, които търсят законност и правда, защото и те са ненормални. Та нали все пак правото е на страната на силния и това си е вече природен закон.

Чувам че съществували хора, които нямат пари и не ходят на работа. Нормалното за повечето хора да ходят на работа и пак да нямат пари. Всеки, който е чел малко история знае, че през всяка епоха хората са били в недоимък въпреки, че са се трудели усърдно и много, но това е нормално. Нормално е, защото някой, за да притежава много то мнозина трябва да нямат нищо. И тези, които нямат пари и не работят дават много лош пример на онези, които нямат пари, но работят. Ами представете си утре, че и те решат да спрат да произвеждат блага за богатите си господари – това ще е ненормално, затова нека да кажем да на нормалността.

Разбирам и още, че съществуват хора, които ходят на училище, за да научат нещо и когато наистина се просветят спират да вярват в бога. Нормално ли е това? Нормално е хората да вярват, че има господ(ар) бог, който ги следи и те трябва да вярват в него и да му служат. Този модел на поведение е напълно нормален и приемлив за нашето общество, където мнозинството трябва да служи на малкото си господари безропотно и раболепно. Училищата са зло, а църквите добро и това е нормално. Нека да кажем да на нормалността.

Кое не е нормално? Не е нормално онова, което не се възприема от мнозинството. Не е нормално онова което не се възприема от мен.

Не са нормални различните от мен. Не са нормални педалите – гейове или лесбийки, защото са под 1% от хората. Не са нормални гениалните композитори, певци и музиканти, защото са под 1% от хората. Не са нормални великите поети и писатели и литератори, защото са под 1% от хората. Не са нормални добрите художници, склуптори и дизайнери, защото са под 1% от хората. Не са нормални гениалните учени, откриватели и учители, защото са под 1% от хората. Не са нормални устремените мечтатели, изследователи и завоеватели, защото са под 1% от хората.
Не са нормални големите архитекти, инженери и строители, защото са под 1% от хората. Само ние с вас сме нормални. Само аз съм нормална. Да кажем да на нормалността.

Нека всичко си е постарому, нормално. Нека да ходим на работа и на църква и да понасяме страданията на битието, защото те са божие изпитание за нашата вяра, а бог не наказва когото мрази. Нека бог срази различните, защото те са ненормалните. Не бяха ли ненормалните учени онези, които създадоха  атомната бомба? Затова трябва да се унищожат ненормалните и различните и всичко да бъде нормално. Още великият Адолф Хитлер искаше да каже да на нормалността, но му беше попречено. Отдаден християнин и напълно нормален човек той не можеше да позволи да съществуват ненормалните, онези които не се вместваха в нормите на общественото и неговото мислене. Днес ние имаме възможността да завършим делото му и да кажем да на нормалността. Защото вие сте нормални и аз съм нормална, а само те не са нормални.

От утре аз пак ще съм на политическа позиция със огромна заплата плащана от данъците на вас нормалните, които произвеждате благата. Вие пак ще си ходите на работа и няма да имате пари и ще се молите на бога за помощ, защото това е редно да правят нормалните. Всичко ще си е нормално, за което предварително ви благодаря. Само дето онези, ненормалните, тях няма да ги има и всички ще бъдем безкрайно щастливи и ще крачим смело към светлото бъдеще.“

Реклама