garmiashti_banki

След разпространените в медиите седем искания срещу банковият рекет. Асоциацията на банките в България излезе мигновенно с остро отворено писмо към цялото общество:

“ Принудени сме, да се обърнем открито към всички ползващи нашите услуги граждани на Република България, с предупреждение да не се поддават на анти-банковото говорене, което набира сили в нашето общество. Ние апелираме българите да застанат в защита правата на банките, срещу които днес се отправят заплахи. Не посягайте върху правата на банките! Без банки държавата не може да функционира правилно, обществото не може да се развива и да просперира. Ние играем ролята на филтър, който помага успешните хора да останат на повърхността и да осъществяват мечтите си, а лузърите да осъзнаят своята неспособност и ако пожелаят да впрегнат сили в опит да се усъвършенстват. Ние действаме като катализатор на способностите, трудолюбието и интелигентността у нашите клиенти, защото те знаят, че ако не си погасяват кредитите не ги чака нищо добро.

Единствено и само свободата на банките гарантира прогреса на човечеството, да посегнеш срещу правата на банките е все едно да пожелаеш човечеството да се върне в тъмните времена на средновековието, че и по-назад, да се върнем към заблудите на религиозният фанатизъм, когато лихварството е било заклеймявано като най-гнусно нещо. И нима трябва да поставяме човека над банката, когато говорим за развитие? Нима правата на отделния човек, човек неспособен, мързелив и пропаднал, трябва да бъдат поставени над правата на банката – банката полагаща всички усилия да подпомага интелигентните, трудолюбиви и способни хора? Ако има нещо, което да е над правата на човека, то това трябва да са правата на този, който го дърпа напред, който го кара да изцеди и последната капчица пот от тялото си и да напряга всяка гънка на мозъка си, който го кара да работи на предела на физическите и умствените си способности. А това е БАНКАТА.

Но кои са тези, които викат срещу нас, погледнете ги! Голяма част от тях нямат смелост да излязат открито, а надават своите крясъци иззад ъглите на обществото. Техните грозни, изкривени от злоба лица, техните очи пълни със завист и алчност, техните умове заети с планове за бързо и лесно забогатяване, техният стремеж да лежат на плещите на успелите хора, говорят достатъчно за тяхната душевна и човешка същност. Те искат нашето падение, като компенсация за своето. Ще позволите ли това да се случи?

Банката е крайъгления камък, около който се гради бъдещето на човешката цивилизация. Отстранете банките и вие ще обречете на упадък и гибел нашия свят. Без банки ние ще станем равни на животните и дори по-долу, защото без банки, няма пари, а без пари, няма общност, няма как да общуваме по между си. Парите са нашето средство за общуване, а банките са тези които определят правилата. Ограничавайки нашите права, обществото ще бъде тласнато в лапите на анархията. Кой друг има интерес от това, освен престъпният свят?

Да, ние смело заявяваме, че днес всеки който се изправи срещу нас е престъпник, злодей и мястото му не е сред свободните граждани, а в затвора. Днес вие трябва да изберете страната на която да застанете, с банките ли сте или с мафията? Обвиняват ни, че ние самоволно и еднолично определяме правилата по кредитите които отпускаме и така принуждаваме хората да изстискват всичко от себе си. Не го отричаме, но и не го приемаме като обвинение, а като похвала, защото именно поради тези наши действия човек е принуден да открие своите неподозирани възможности. Разбира се, има и такива които не успяват да се справят, но това показва единствено, че тяхното място не е сред цивилизованите успешни хора, а сред изметта на обществото, сред клошарите, просяците и лумпен-пролетариата.

Защо на тези, които са надценили своите способности, трябва да им бъде дадена възможност да не плащат дълговете си? Нали всеки в обществото трябва да носи отговорност за постъпките си? Как ще стимулираме поколението след нас да се труди, ако позволим на всеки лентяй да хленчи, след като е взел доброволно кредит от нас? Обвиняват ни, че отнемаме всичко на тези които не успяват да погасяват дълговете си, отнемали сме им имуществото, бъдещето и дори живота, че и тези на децата им. На какво основание питаме ние, отправяте подобно обвинение срещу нас? И как долно си служите с думите! Възмутени сме! Ако не бяхме ние, кой щеше да накара тези хора да мислят, да се трудят, да търсят изход? Кой, кой кой?

По добре ли е, питаме ние, некоректните платци да бъдат оставени да си развяват байрака свободно в обществото и да се надсмиват над тези, които полагат усилия да си плащат задълженията? Нали именно тяхната съдба и съдбата на децата им е това, което служи за назидание и предупреждение към обществото, какво го чака, ако се отдаде на мързел и бездействие, ако спре да развива своят ум и способностти, ако спре да търси нови и нови начини за правене на пари?

Банката е единствената неподкупна институция, създадена от човешката цивилизация. Защото кой може да подкупи банка? Когато цялата държава се тресе от скандали за корупция, шуробаджанащина, от скандали за задкулисни игри и интереси, банката остава единствения гарант за стабилността на обществото. Стабилни ли са банките, неприкосновенни ли са, оставени ли са да работят извън всякакви регулации, обществото ще успее да премине през тресавището на първоначалното натрупване на капитала и тези които оцелеят, ще са строителите на бъдещето. Посегнете ли на правата на банките, няма бъдеще, няма държава, няма общество. Ще се възцари анархия и упадък.

Природата е създала живота така, че оцелява по-силният, по-адаптивният, по-способният, по-интелигентният. Човека се е отделил от природата и се опитва да наложи свои правила, които са в ущърб на тези природни закони. Човечеството поради своята лудост, без да съзнава, че само се тласка към унищожение, полага усилия и хвърля ресурси в безумни опити да осигури живота на глупавите, слаби, болни и мързеливи членове на обществото. И тук в името на спасението и развитието на нашата човешка цивилизация се изправяме ние и се нагърбваме да играем ролята на Природата. Банките сме тези, които връщаме естествения подбор в средите на обществото, но на някой това не му харесва.

Ние не се страхуваме. През вековете, докато развивахме нашата институция и налагахме парите като основно средство за общуване, се подготвяхме за този миг на сблъсък. Вярваме, че ще успеем да смажем всеки глас издигнат срещу нас, защото парите са наша собственост, защото и правото, и логиката, и парите са на наша страна. Длъжни сме да го направим в името на човечеството, в името на нашето бъдеще и това на децата ни. Ние сме израз на същността на човешката природа , а срещу природата никой не може да се надява на успех. Призоваваме всички, интелигентни, умни и красиви хора, всички които си плащат сметките и се трудят неуморно да излязат и да ни подкрепят в тази последна и решаваща битка срещу, безделието, алчността и завистта. Това не е битка на банките срещу хората, както искат да я представят тези които днес надигнаха глас срещу нас, това е битка на банките срещу утайката на обществото.

Призоваваме ви утре, да излезете на протестен митинг в защита правата на банките от 19 часа на площада пред „UniCredit Bulbank“.

Advertisements