Напоследък много българи се поддават на внушението, че държавата им загива, народа им се разпилява, а етноса им изчезва. Техните вопли, стенания, гневни изблици и проклятия огласят селата, градовете, Балканите, Европа, че и целия свят, все едно всички са длъжни да им помагат, да ги съжаляват и да се грижат за тях. Разпространяват по между си всякакви безумия за световен заговор срещу тях, че искат да им изкупят земята за да я засадят с ГМО, но преди това да я отровят с шистов газ, докато ги пръскат от въздуха с кеймтрейлс. Искали да им откраднат историята, територията и да ги затрият не само от лицето на земята, но и от всички информационни масиви. Ограбвали ги банки, инвеститори, политици и въобще всеки, който разбере, че те все още съществуват. В Световен заговор срещу тях участват евреите, американците, руснаците, арабите, турците, гърците, македонците и циганите. Картинката както виждате е апокалиптична.

Утешително е, че този поглед върху случващото се с България и българите идва не от интелигентните измежду тях, а от шепа българи с остарели разбирания, уплашени от бързите промени в световен мащаб, промени разклащащи устоите на техния спокоен живот. Какво се случва всъщност и възможно ли е българите да изчезнат ей така? Тази стара нация, основавала толкова много държави  по света, наистина ли умира?

Аз мисля, че се случва точно обратното. Българите отново доказват, че са най-прогресивната, гъвкава и способна да оцелява нация на Земята. Българите винаги са една крачка преди другите, винаги са живели в бъдещето, не са робували на стереотипи и са показвали посоката в която ще се развива светът.

Изчезват ли българите? Не казвам аз, – българите се глобализират, по-бързо от другите народи. Те първи разбраха, че не е нужно да живеят на една точно определена територия за да се чувстват, да бъдат и да останат българи. Българите са граждани на цялата Земя, докато другите народи все още се блъскат в границите наложени им от учебниците по история. Броят на българите зад граница нараства и като цяло българският етнос се увеличава. Застаряването, демографската криза, за която те толкова много реват, се наблюдава единствено в рамките на досегашната им държава и това е нормално, защото там са останали застарелите им родители, за които е прекалено трудно да следват децата си в новите реалности на човешката цивилизация, както и тези които отказват да се променят. Българите по целия свят наброяват над 30 милиона и дори ръководят огромни държави и важни наднационални институции. Българите се разливат по света като вода и образуват тънък слой, който го покрива.

„Но – крещят – държавата ни се обезлюдява, тя изчезва, скоро няма да имаме държава. “ Глупости, българите основават нова държава, но все още не го виждат, не го разбират, не го осъзнават. Те са първата нация, която образува държава във Виртуалния свят, свят безграничен и глобален. И тяхната държава там не се определя от физически граници, а от скоростите на общуване, от самото желание за общуване. Поредната българска държава, драги плачещи българи, се образува в интернет, дори с неосъзнатата помощ на тези от вас които плачат, че България изчезва.

И колкото и да е чудно на някой от вас ние имаме пример за подобна държава от историята. Вижте евреите, етнос без държава, запазил самосъзнанието си благодарение на способността да общува по между си, във времена много по тежки от сегашните. Щом те са оцелели без традиционното държавно образование хиляди години, вие ли ще изчезнете? Самите вие сте живели под робство стотици години – изчезнали ли сте? За всички вече е ясно, че реват мързеливите и глупавите, а умните, тези които на плещите си градят бъдещето не само на България, но на планетата, те тихо, упорито и с постоянство, работят за бъдещата виртуална България. България може да изчезне само тогава, когато престанете да общувате по между си. Но това, според мен е невъзможно.

Държавите вече не се побират в рамките на физическите си граници. Този признак на разделение на света е остарял. Няма нужда да живеете в рамките на някаква територия за да се чувствате българи, за да общувате с близки и приятели. Границите на новите държавни образувания са информационни, и държавата е толкова по-силна, колкото по-голям обем от информация се предава между гражданите й. Разстоянията нямат значение, значение имат скоростите на предаване на информацията, начините на използването й. А българите разпръснати по цялата планета, споделят по-между си информация от целия свят и образуват Виртуална България – новата българска държава. Вие не изчезвате, вие се променяте, по-бързо, по-целенасочено и по-агресивно от останалия уплашен от бъдещето свят, който гледа накъде ще го поведете. Спете спокойно, но не изключвайте компютрите си.