Nord_Stream_ceremony

От САЩ са предупредили Брюксел, че българи готвят взривяването на газопровода „Северен поток“. Информацията е дошла от американският посланик в България, г-жа Марси Рийс, която по този повод е предприела обиколка на партийните централи на парламентарно представените партии, с цел да изиска подкрепа за предотвратяване провеждането на подобен терористичен акт. В предупреждението се казва, че българите се решили на подобна стъпка с цел постигането на пълна енергийна независимост на ЕС от руския газ, понеже смятали европейците за мекотели страхопъзльовци неспособни да предприемат подобна радикална крачка.

Лицата, които са засечени да подготвят саботажа, принадлежат към няколко НПО-та, които били спонсорирани от Джордж Сорос и други американски частни фондации, и активно се занимавали с боядисването на паметници в България. САЩ са провели среща с тези фондации, като настояват да се спре финансирането на засечените в подготовката на терористичния акт българи и по този начин да не се допуснат грешки като при финансирането на Ислямска държава и Ал Кайда. Джордж Сорос лично е обещал да съдейства, като спре финансирането и на централата им, която се помещавала в някаква червена къща.

След полученото предупреждение от ЕК са се обърнали лично към премиера Борисов, като са изразили надеждата, че подобен необмислен акт няма да бъде допуснат и българите заели се с осъществяването му ще бъдат спрени. От ЕК заявяват още, че за разлика от България, Стара Европа е достатъчно силна духовно и идеологически подготвена за да се противопостави на пагубното влияние на руския газ, без да се налага прекратяване на ползването му.

В предупредителния документ изпратен на ЕК се казва още, че лицата са поставени под наблюдение и при необходимост, ще бъдат изпратени на поправително промиване на мозъците в американската база в Гуантанамо, където да се изтрие идеята им за освобождаване на ЕС от зависимостта му от руските енергийни ресурси и да се замени с идеята за изграждане на плътна русофобска стена по източните граници на съюза, след което те ще бъдат освободени и пуснати обратно в България, като бездомни кучета, за да работят в правилната насока.