5_130

Публикуваме наше интервю с небезизвестния социалист-милионер Георги Кадиев, който има щастието да не притежава фигурата на Делян Пеевски, но въпреки това може да се определи също, като успял млад човек. Потърсихме го, тъй като в негово лице доста от членовете на БСП виждат шанс за промяна в номенклатурното статукво на партията, както разбира се и самият той, който шанс да и позволи да си върне загубените позиции в българския политически живот.

– Г-н Кадиев, благодарим ви, че се отзовахте на нашата покана за това интервю.

– Няма защо, както знаете аз не се крия нито от микрофони, нито от камери, нито от неудобни въпроси. Смятам, че това не е достойно държание за един български политики, още повече за такъв с претенции, че може да заема висши ръководни длъжности в партията и държавата, а аз се смятам за такъв политик. Модерен, млад, ляв.

– Казахте:“модерен, млад, ляв“, умишлено ли изпуснахте, богат?

– Умишлено изпуснах интелигентен, а богат не нещо с което един социалист би трябвало да се хвали, въпреки, че днес за да си истински социалист трябва да си богат. Аз лично съм избрал да следвам китайския модел на социализъм и дори обмислям варианта, да се прекръстя по китайски тертип на КА-ДИ-ЕВ, а Георги да отпадне въобще, но това ще стане като взема властта в партията и в държавата.

– И все пак, бизнеса и идеологията не влизат ли в конфликт?

– Не ви разбирам, в какъв смисъл в конфликт?

– Ами доколкото знаем, социализма не толерира частната собственост, а общата държавна собственост и равенството между членовете на социалистическото общество. Вие и вашето семейство според различни публикации в пресата притежавате значителни дялове в енергийния бизнес, откъдето трупате печалби, докато хората се чудят как да си платят сметките. Това не е ли конфликт?

– Не, няма никакъв конфликт. Първо всеки бизнес попаднал в ръцете на социалист е победа на социализма над капитализма. В България днес социализма щеше отдавна да е победил, ако някои другари ренегати не избраха да преминат в други партии. Ако проследите внимателно родословните дървета на всички крупни български бизнесмени, както и политици развиващи бизнес, ще установите, че всички те или са принадлежали към управленските кадри на БКП, или са синове и дъщери на другари заемащи ръководни длъжности в структурите на бившата НРБ.

От друга страна, на пръв поглед, разбира се, конфликт има, но това е само на пръв поглед. Ако сте достатъчно интелигентен ще съобразите, че ние в момента не живеем в социалистическо общество, а в капиталистическо, което налага на нас редовите социалисти, ако искаме да оцелеем и доживеем победата на социализма и построяването на комунизма, да разполагаме с достатъчно финансови средства. Аз, казах по-горе и ще повторя: Днес за да си социалист са нужни пари.

Що се отнася до равенството, то смея да твърдя, че другарите в БСП сме равни по богатство и следим внимателно, дали някой от нашите членове не забогатява твърде много в сравнение с останалите другари.

– Разбрах, но хората – народа, те изнемогват. Пред тях нямате ли свян.

– Ма те не са социалисти. Вие сами виждате резултатите от изборите, ние се топим. Народа, народа е капиталист. Всеки човек, който не гласува за нас е капиталист и няма причина да се срамувам от това, че този човек капиталист не може да си плати тока, който аз модерният, млад, ляв и богат социалист му продавам. Смърт на капитализма – Свобода на  . . .

– Свобода на . . .?

– Свобода на социализма. Ние ще победим. Всеки бизнес ще бъде наш и ще уморим всички прости капиталисти, либертарианци, монархисти, бойковисти, костовисти и всяка друга капиталистическа измет. Всеки който гласува за друг е наш класов враг и ние ще направим всичко възможно, целият бизнес да премине в наши ръце и да експлоатираме, експлоататорите, докато те не осъзнаят, че социализма е най-висшият идеал и не спечелим сто процента на парламентарни избори. Да, това е нашият план, или ще гласувате за нас, или ще работите за нас до смърт и до гроб, освен ако не разберете, че само лявата идея е тази, която може да ви направи богат и щастлив – млад, модерен, ляв – като мен.