obama1

Препечатваме историческата реч на президента Обама пред Конгреса на САЩ, произнесена на 25 февруари, в навечерието на Третата световна война. Лично ние смятаме, че тази реч ще бъаде от огромно значение за възпитанието на евентуалните подрастващи поколения след края на войната и сме учудени от липсата на внимание от нашите медии към нея. Предаваме речта без съкращения:

“ Господа Конгресмени,

Изправям се днес тук пред вас, не толкова за да говоря на Вас, колкото на всички онези, които следят нашите действия и ръководят собствените си постъпки спрямо тях. Това което ще кажа, на вас ви е известно, защото сме го постигнали с общи усилия – наши и на нашите предци. Но като го казвам на глас, открито, от най-високото място на Великата Ядрена Америка, показвам на нашите неприятели и зломишленици, че ние няма от какво да се страхуваме, защото знаем какво и защо правим. Нашите действия са открити и последователни, ние нито за миг в нашата история, не сме променяли целите и ценностите си и не смятаме да го правим.

Днес аз заявявам открито на целия свят, че ние сме държавата, която е способна и призована да определя ценностите в съвременното общество, да ги налага и защитава, в името на собствените си ценности и съобразно тях. Ние сме най-великата държава съществувала някога на света, защото ние сме единствени по рода си. Нашата държава се различава от всички останали, даже бих казал, че останалите държави не са никакви държави, а първобитни племенни образувания. За разлика от всички останали държави, основани на признака на етническата принадлежност, на спомена за някакви отживели традиции, на жалките опити за запазване на някакви морално остарели и като цяло безсмислени обичаи, на кухи морални ценности и абстрактни божи заповеди, на фалшива гордост от фалшиво минало, ние сме изградили нашата държава въз основа на ясни и вечни във времето, и най-важното присъщи на всеки човек, на самата човешка природа ценности. Ние сме изградили нашата държава на основата на егоизма, жаждата за власт и пари.

Да, това са нашите ценности. За нас има само една свобода, свободата да властваш и да забогатяваш. Нашите предци са дошли на тази земя именно с едничката цел да забогатеят, да се реализират и да упражняват колкото се може повече власт над останалите. Има ли дори един американец, било то преди или сега, който да е станал американец, без да е воден от идеята за възможността да забогатее. В нашата държава е събран каймака на човечеството, хора , които не могат да се примирят с ограниченията на етническата държава, които не желаят да жертват нито себе си, нито децата си в името на някакво отвлечено понятие като националната гордост. Всеки дошъл в Америка, цени парите, цени властта и знае, че тези ценности се отстояват със сила, затова ние ценим и оръжието.

Именно оръжието е гарант за това, че и занапред ние ще бъдем първата сила в света, държавата която диктува павилата по които ще се развива човешката цивилизация. И ако искаме, да продължим да бъдем Велика Ядрена Америка, ние трябва и занапред да не се колебаем да използваме най-модерните си оръжия, когато и където е необходимо, за да защитим нашите интереси, така както нашите предци не се поколебаха да използват ядрено оръжие над Хирошима и Нагасаки, напалм във Виетнам и обеднен уран в Сърбия. Не очаквайте света да ни разбере, ние сме неповторими, ние сме надраснали  емоционално и умствено всички останали държави – може ли стадо овце, да разбере овчаря?

Днес, ние сме изправени пред предизвикателството наречено Русия, една държава, етническа, която допуснахме да се стабилизира до такава степен, че да се осмели да се противопостави на нашите интереси. Тази държава се осмелява да търси собствена изгода, осмелява се да разполага с ресурсите си, като със свои собствени ресурси, а всички ние знаем, че всичко на тази планета принадлежи на Велика ядрена Америка. И от тази трибуна аз заявавам открито – войната с Русия е неизбежна и ние няма да пожалим усилия да насъскаме срещу нея целия свят.

Изправени сме пред повратен момент в човешката история, битката между националното и наднационалното. Ако победим ние – цивилизацията ни ще се развива, ако поледи националното – чака ни регрес и поробване от извънземните. Ние положихме десетки години труд и усилия за разбиване на националното чувство на народите, за разделяне на народите на фракции и групи делящи се по всевъзможни признаци. Там където имаше стабилност, търсихме опозицията, колкото и мижава да бе тя, и благодарение познаването на човешката природа, засипвахме ги с пари и оръжия, и скоро тази опозиция нарастваше, а стабилността оставаше само спомен. Където това не бе достатъчно, отивахме с нашите бомби и засявахме семената на нашите ценности. Всичко това, разбира се, ние правим в името на печалбата и възможността да властваме над повече и повече хора и над ресурсите намиращи се по техните земи. Аз вярвам, че след нашата победа, всички хора ще споделят нашата любов към парите и ще осъзнаят, така както ние отдавна сме направили, че парите са тези които движат света напред, защото кой някога, някъде е направил нещо без пари? А за да имаш повече пари, трябва да имаш власт, а за да ги опазиш, трябва да имаш оръжия и да не се страхуваш да ги използваш.

Когато ние се изправим срещу Русия, целият свят ще разбере, че оръжието не е създадено само за паради, а за да се използва реално, ние го знаем и нямаме задръжки в това отношение. Не искам сред вас, конгресмени, да виждам лица на които да е изписано съмнение и неувереност в собствените ни сили. Ние можем да се справим с Русия. Помислете си само за това какви герои сме имали и имаме – Капитан Америка, Хълк, Х-Мен, Батман, Спайдърмен и дори Дарт Вейдър – целият свят тръпне пред техните възможности, кой може да им се опре – Попай Моряка? Виждам усмивки по лицата ви. Та ние сме държавата, която е измислила ГМО, утре всеки американец ще може да се клонира и да изпрати себе си на фронта и то колкото пъти се наложи, в името на печалбата.  За какво говорим?

И накрая, обръщам се към самия президент Путин, така че да ме разбере :  «Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами»

Advertisements