660_1f98c7a322f3ea53e943c35b4e9deb3a

Русия ще помогне на всички българи, които желаят да присъстват на Парада на победата, който се провежда на 9-май на Червеният площад в Москва. Това стана ясно от прессъобщение разпространено от Руското посолство в България:

“ Въпреки огорчението на Русия от отказа на българските държавни лидери да присъстват на Парада на победата и водената от тях откровено анти-руска политика, ние сме наясно, че огромна част от българския народ не споделя вижданията на своите управници и не поддържа техните действия. Именно поради това, ние се чувстваме длъжни да покажем на българския народ, че Русия не изпитва лоши чувства към българските граждани и продължава да ги смята за свои добри приятели, защото политиците идват и си отиват, но дружеските отношения между братските народи си остават.

Ето защо, ние поемаме инициатива, да помогнем на всички български граждани, които желаят, да присъстват на Парада на победата на Червения площад в Москва на 9 май и така ясно да покажат, че не поддържат опитите за подмяна на историческата истина и не изпитват неприязън и омраза към Русия и руският народ, както и ,че въпреки всички усилия положени от спонсорирани от вън организации, не са се поддали на опитите за манипулация и внушения относно причините за ескалиращото напрежение по границите на Русия.

Затова, всички които желаят, могат да се запишат в Руското посолство или Руският културно-информационен център, че желаят да присъстват на Парада на победата, като ще бъдат поети техните пътни разходи, както и осигурено спането им, на територията на Руската федерация. Сборния пункт на всички желаещи ще бъде пристанище Варна, откъдето с кораби ще бъдат извозени до Крим, а от там по суша до Москва, а на Червеният площад ще им бъде осигурен специален сектор, от който да могат да наблюдават парада. Повече подробности желаещите ще получат на място при записването. Уверяваме ви, че сме готови да поемем толкова хора, колкото изявят желание.

Нека всички бъдат наясно, че за разлика от нашите западни партньори, ние не използваме подставени лица за да въздействат върху мисленето на гражданите, а заявяваме лично, ясно и открито нашата позиция, особено когато става въпрос за отношения с близки нам народи. „

Посланик Марси Рийс изрази своето възмущение от подобна инициатива, която според нея подкопавала крехките все още братски връзки между американския и българския народ и поставяла в глупаво положение държавниците на Република България. Тя призова българските власти да вземат мерки и да не допуснат подобна намеса във вътрешните работи на българските граждани.

Външно министерство излезе с предупреждение, че всички които се осмелят да присъстват на този Парад на фашизма, ще бъдат лишени от българско гражданство и няма да могат да се завърнат в България. Според независими анализатори, спонсорирани от американски фондации, подобна стъпка има и своите добри страни, защото ще помогне на България да се освободи от дърпащите я към упадък русофили и да поеме спокойно и свободно своят път на пълно приобщаване към ценностите на прогресивната западна цивилизация.

Реклама