75003-2

Братя!

Вчера пристигна във фабриката шефа и каза, че понеже утре е първи май, трябва да останем  да работим извънредно, ако искаме утре да почиваме. А понеже се бях разбрал с вас, да се видим и да се напием, както подобава на празника, но съм останал без пари, реших се и му поисках да ми изплати поне някакъв аванс от шесте заплати дето ми дължи. Той като ме удари с опакото на ръката и ми викна, че съм нямал срама, хем да почивам, хем пари да му искам, той да не ги копаел тези пари и да съм си мълчал, щото да не дойда и утре да работя, като съм бил толкоз алчен.

Аз понеже знам, че на портала чакат хиляди като мен, си замълчах, щото знам, че хем без работа ще остана, хем пари няма да видя, а така поне не седя вкъщи да ме хока жената. Но не се отчайвайте, щото са ми останали три лева и ще си взема един билет за триене, па ако е рекъл Господ, ще спечеля милиони и ще Ви черпя цял живот. Ако пък и това не стане, ще мина през бързите кредити, там ме знаят и ме уважават, щото съм им редовен клиент и имам една нива дето ми е останала от дедо ми и е цялата обрасла с тръне, за нищо не става, все ще ми дадат някой лев за нея. Надявам се да успея, да свърша работа преди да затворят.

Вий идете в кръчмата и ме чакайте там, аз ще дойда, ако ще и без пари, ще се примолим на бай Стоян, да запише в тефтера, празник е, ще ни разбере. Айде и до скоро, ако имате по някой домат в градината, донесете, да не пием без мезе, аз ще донеса лук, ако мишките не са го изяли.

30 април 2015г. Де да е из България!

Реклама