george-soros-europes-nightmare-is-getting-worse-and-only-germany-can-make-it-stop

Джордж Сорос влезе в заседателната зала, където около масивна дървена елипсовидна маса седяха осем възрастни мъже облечени изключително изискано. Задено с него в залата пристъпи мъж, чиято възраст рязко контрастираше с тази на останалите. Той беше доста млад в сравнение с тях, някъде към 30-те и въпреки, че в походката му личеше увереност, в погледа му се четеше лека изнервеност. Все пак пред него седяха едни от най-богатите и влиятелни хора на планетата. Това не бе първата им среща, но бе решителната и решителна не толкова за самите тях, колкото за бъдещето на цялото човечество и човешката цивилизация. Джордж Сорос застана до свободният стол на масата и се обърна към останалите:

– Всички знаем за какво сме се събрали, мисля, че нямаме повече време за губене. Някой от нас са с по 6 сърдечни операции, нали така Дейвид, не бъркам бройката, а това въпреки напредъка на хуманната медицина си е жив признак за наближаващия край на живота.  Познавате доктор Чарков, той твърди, че вече разполагаме с технологията, която ще ни позволи да живеем вечно, за целта обаче, ще бъдем принудени да се откажем от доста неща присъщи на човешкия вид. Аз лично, не искам да умра и всичко което съм изградил и постигнал до тук да оставя в ръцете на хора, които не могат да го оценят, нито да го продължат, още повече, че всичко което правя го правя за лично наслаждение и в името на собствените си цели. Моята смърт, ще направи моят живот безсмислен. Същото, както не веднъж сме си говорили, се отнася и за вас. Ние не сме учени откриватели, не сме изобретатели, не сме писатели на бестселъри, не сме създатели на шедьоври на изкуството и нашите имена, нашият живот ще бъдет покрити с прахта на забравата. Ние просто сме богати и владеем света. Трябва ли да позволим на Смъртта да сложи край на това, да направи усилията ни напразни, а живота ни безсмислен? Защо ни е цялото това богатство, ако не можем с него да си купим безсмъртие? Защо сме живяли, ако ще умрем?

Но нека да дам думата на доктор Чарков, той най-добре ще изложи пред нас, положителните и отрицателните последици от стъпката която евентуално ще направим, ако я направим, а аз съм сигурен, че ще я направим, защото инвестирахме милиарди в тази програма. Заповядайте доктор Чарков.

– Уважаеми господа, през последните десетилетия, вие се ползвате с най-добрите медицински услуги съществуващи на планетата. Това ви позволи въпреки напрегнатия начин на живот, който водите, да достигнете възраст, която рядко достигат дори хора водещи спокоен природосъобразен начин на живот. Наясно сте обаче, че тези грижи не ви гарантират безсмъртие и именно затова инвестирахте огромна част от парите в програмата, която под мое ръководство, смятам, че сме довели до успешен край, който всъщност е едно ново начало за човечеството. Вие вече имате шанса да станете безсмъртни духом, да сте първите хора, които ще живеят вечно. Всички сте виждали бъдещите си тела, готови сме и с процеса на прехвърлянето, който бе последния препъни камък пред успешната реализация на вашата програма.

Уверявам ви, че съзнанието на всеки от вас, или душата ви, ако желаете да изпалзвам това понятие, ще бъде прехвърлено безпроблемно в новият му дом. От този момент , вие ще се сдобиете с възможността да контролирате сами собственото си ментално развитие, то няма да зависи от биологични фактори. За да направим прехвълянето обаче е необходимо след успешното извършване на процедурата да умъртвим биологичното ви аз. В противен случай, представете си, чисто етичните усложнения, ако старото и новото ви тяло се изправят едно срещу друго обитавани от едно и също съзнание, така че това което сте в момента ще трябва все пак да умре, за да даде път на новото ви безсмъртно Аз.

Най голямото препятствие пред което сте изправени за да се възползвате от своето безсмъртие, вече не е чисто техническо, а етично – именно как ще бъдете възприети от останалата част от човечеството, което не може да си плати за лукса да бъде безсмъртно, а и подобно безсмъртие за всички хора знам, че е изключено от плановете ви. Все още не са ясни и психологическите последици от вашето превъплащение в безсмъртни същества или човеци от нов тип, тъй като ще трябва да се откажете от повечето удоволствия характерни за биологичния живот, но без да ви обиждам, на тази възраст вие вече сте превъзмогнали загубата на голяма част от тях, възможността да упражнявате и увеличавате вашата власт обаче си остава, а това е което вие най-много цените.

Нека още веднъж да повторя, когато бъде извършен преноса на съзнание, вашето биологично аз ще бъде умъртвено и това си е чиста проба смърт, погледнато от какъвто и да е ъгъл. Хората не знаят какво се случва след смъртта с нашето първично съзнание, но нас това не ни интересува вече, защото сме го копирали и съхранили на безопасно място. От гледна точка на съвременното познание вие ще умрете, но въпреки това ще продължите да съществувате и то в живот след смъртта, който сами сте си избрали и сами ще контролирате. Ако мога да се пошегувам – няма да ви пука дори за факта, че сте умрели.

Но да се върнем на това което предстои, след трансформацията ви. Въпреки, че външността на вашите нови тела съответства почти напълно, на вашият физически облик, останалото човечество няма да понесе факта, че вие сте практически безсмъртни. Де-факто вие ще сте външно повече андроиди, а вътрешно повече киборги. За да можете да съществувате легално, ще трябва да прокарате закони в сената, които да ви признават за равноправни човешки същества, въпреки че след вашата трансформация вие ще сте нещо много по-голямо от това, но това е което ще отвори пред нас пътят към развитието на цивилизацията ни и навлизането и в откритото космическо пространство. Веднъж признати за равноправни човешки същества, ние ще можем много по-лесно да развиваме и усъвършенстваме вече открито тази технология, а от там и възможностите на вашите нови тела.

Както не веднъж сме обсъждали, цивилизация която не успее да еволюира до там, че да живее в откритото космическо пространство е обречена рано или късно на гибел. В биологичното тяло това е невъзможно да се случи, но вашите нови тела няма да имат слабостите на биологичният си първообраз, още повече, че новото ви аз ще бъде лишено от емоциите и подвалстно единствено на разума и логиката.

Ако се решите, след всички средства които инвестирахте в тази програма, да пристъпим към нейното реализиране, вие ще имате възможността да контролирате и моделирате бъдещето на човечеството според вашата собствена воля. Убеден съм, че ако не го сторите вие, някой друг ще го стори. Въпросът е, дали сте готови да се превърнете в нещо повече от човеци и да еволюирате съзнателно.

Да, вие ще можете да еволюирате съзнателно, вашето съзнание в момента на прехвърляне ще бъде базисно съзнание за по-нататъшното ви развитие, но от там насетне вие ще можете да контролирате информацията която постъпва в съзнанието ви, да я моделирате, анализирате, филтрирате и изтривате ненужната. За да не стават грешки сме предвидили възможност, да се направи още едно копие на вашето базово съзнание, което вие ще можете переодично да актуализирате, съобразно новата информация с която сте се обогатили. Така дори евентуално да претърпите някакъв инцидент ще бъдете отново съживен, но ще съзнанието ви ще е това, което е записано според последната му актуализация. Тези съзнания няма да са живи, те ще бъдет съживявани само в моментите на актуализация. За тях ще бъде изградена специална информационна банка снабдена с най-модерните системи за сигурност, всъщност тази банка вече е изградена, това е вашият институт.

Това е всичко, което зависи от мен, от тук нататък, решението е изцяло ваше.

Джордж Сорос се изправи огледа бавно всички около масата и заяви:

– Аз вече съм взел своето решение, от тук отивам направо в института. След като искаме да управляваме света, е нужно да бъдем нещо повече от човешки същества и да се отървем веднъж завинаги от неудобствата на физическото си тяло и оковите на Природата.

Никой не каза нищо повече. Всички станаха и излязоха от залата. Едни малки крачки за човечеството, един голям скок за цивилизацията.

Advertisements