655-402-bojko-borisov-i-angela-merkel

Българският премиер Бойко Борисов не успя да удържи нервите си и изригна по време на специална пресконференция дадена по повод на бежанския проблем:

„Повече не мога да търпя, това безочие и лицемерие. Аз съм човек на думата и като кажа нещо, казвам това, което мисля. Няма начин г-жа Меркел, която аз много уважавах, да ме е разбрала неправилно, аз много ясно казах каквото казах. Но тя, явно не е устояла на изкушението да придаде друг смисъл на моите думи и да ме изкара, едва ли не малоумник. Меркел лъже! Да, аз твърдя, че германският канцлер Меркел – лъже и то лъже умишлено, злонамерено и някак със задоволство, като е съвсем наясно с политическите последствия, които нейните думи ще предизвикат в моята държава. Аз много ясно казах, че искам пари, а не бежанци. Защото бежанци си имаме достатъчно, а си имаме и роми. Аз честно казано мислех и ромите да ги пиша сирийци и да вземем и за тях някой лев покрай бежанската криза, без да се налага да внасяме допълнително гладни гърла от вън. Щото те ромите по- нищо не се отличават от бежанците, само дето са по-необразовани и не вярват в никакви божества. Можеше и част от ромите да ги пратиме като сирийци из Европа и така с един куршум два бежанеца, но не стана. А плана беше хитър, две нощи не съм спал да го мисля, а тя с една лъжа и ме направи на глупак. Тази дебела, дърта лелека, ако беше в България, щеше да е безработна и да вие за социални помощи, ама понеже е в Германия ми се прави на хитра.

Но аз няма да оставя нещата така. Ще видите, че нито един бежанец, щом сме толкова хитри, няма да влезе в България. Ще направя минни полета и свинеферми по цялата граница. Като видим бежанци, пускаме прасетата и свинка кръв ще се лее навсякъде, да видим от къде ще минат мохамеданите. И европейски субсидий ще вземем за свинефермите. Само гласувайте за мен, втори път няма да ме преметнат. Бат ви Бойко веднъж се лъже, а ако продължават да се подиграват с мен, ей го къде е Путин, на един час път с Миг-31. Чакам само Обама да дойде, да видя и той какви ще ми ги наговори, но вече имам едно на ум, така че да му мисли.

И накрая, призовавам българските граждани да не попадат в политическата клопка, която Меркел ми заложи и на предстоящите избори да гласуват за нас, защото ние знаем какво приказваме и знаем какво искаме да кажем като приказваме. Защото ние сме не просто политици, ние сме прости политици. Защото аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме, и затова Меркел не ни разбира.