6b2181f-50b3-5946-468c-5189de647524

Продължителността на живот в България се е увеличила главоломно, това става ясно от доклад до Европейската комисия, подготвен от българския парламент. Малко хора знаят, че всяка година през месец март, всички страни членки на Евросъюза подготвят доклад за напредъка в държавите си, благодарение на които доклади се гради бъдещата политика на ЕС. За първи път наша медия се сети да публикува въпросният доклад изготвен от българския парламент и четен пред общото събрание на европейския парламент. Ето какво пише в него (пропускаме официалните обръщения):

“ И тази година като предходните България се стреми да навакса своето развитие и да се изравни по стнадарт на живот със старите страни членки на съюза. Положителните тенденции очертани в нашите предишни доклади се запазват, като дори изпъкват няколко параметъра по които смеем да заявим, че вече сме първенци в Европа. Едно от най.големите постижения на българските правителства от прехода насам и особено след присъеднияването ни към ЕС е главоломното увеличаване продържителността на живота на българските граждани. Разбира се това стана възможно с изкщлючително прецизното инвестиране на отпуснатите на страната ни евросубсидии. В момента сме горди да обявим, че средната продължителност на живот в страната е 94 години, като целта е до 2020 година да достигнем цифрата 100. Тази огромна продължителност на живота има и своите странични ефекти тъй-като натоварва социалната ни система, но разчитаме, че с общи усилия ще успеем да намерим работещи решения за финансовата страна на въпроса, а именно издръжката на възрастното население в страната. Смятаме, че е необходимо ЕК да отпусне допълнителни средства за подпомагане на страни с проблеми като нашия, защото алтернативата е грубо погазване правата на гражданите в здравеопазването с цел намаляване на тази положителна тенденция за по-дълго наслаждение от живота в България.

Благодарение на нашата разумна политика, все повече български граждани успяват да се реализират в чужбина, където получават запалащане на труда си за което техните родители по времето на комунистическия режим можеха само да мечтаят. Ние използвахме този национален феномен и безпроблемно успяхме да закрием огормни промишлени предпиятия, които доскоро бяха един от основните фактори за замърсяването на околната среда. Смеем да отбележим, че сме единствените успели да използват положителните страни на емиграцията. Дори имаме програми за насърчаване на емиграцията, тъй като нейното нарастване намалява безработицата в страната и запазва ресурсите й. Определено смятаме, че сме успели да превърнем България в една биодържава, която е изключително подходяща за живот на възрастното население избрало да остане в пределите на страната, като същевремено ставаме привлекателна дестинация за живот за пенсионери от цяла Европа. Обещаваме до 2030 година да ликвидираме напълно и атомната енергетика, което ще ни направи земен рай на Балканите.

Не на последно място ние успяхме с отпуснатите евросредства да въздигнем културния живот на българското население , като реставрирахме и обновихме почти всички молитвени домове в страната, което направи българските граждани втори след тибетците по духовна чистота. Всички молитвени храмове са свързани в национална духовна мрежа, чрез изграждането на супер модерни магистрали и скоростен железопътен транспорт.

Както може би сте забелязали, стремежа на нашето правителство е да превърнем държавата в един резерват на духа. Ние нямаме желание да развиваме образованито и науката, тъй като сме наясно, че няма как да се конкурираме с водещите световни образователни и ИТ центрове, още повече, че премиерът е прост и ние сме прости, затова пък можем лесно да превърнем това наше качество крайъглен камък на развитието на България. Смятаме, че Европа, европейските граждани имат нужда от място като България, където да могат да избягат от забързаността и стреса на съвременния живот. Надяваме се, че ЕК ще продължи да ни подкрепя в постигането на тази ни цел.“