655-402-iordanka-fandykova

„Щом търпите гратисчиите, ще изтърпите и новата цена на билетчето“  това заяви възмутена от гражданската реакция на новите цени на билетите за градски транспорт столичната кметица Йорданка Фандъкова. “ Много столичани, а и гости на столицата изказаха своето възмущение от новата цена на билета, но не чух никой да порицае поне хората които се возят гратис. Аз лично съм се возила в градския транспорт и съм ставала свидетел, как се отнасят пътуващите към контрольорите, като към някаква измет. Ако има нетърпимост към гратисчии, то тя е само на етническа основа и се сочат единствено ромите за пътуващи без билет, а това не е вярно. Огромна част от гражданите с българско самосъзнание също пътуват без билет и то хора облечени къде-къде по добре от набедените за вечно виновни роми.

Много често съм ставала свидетел как гражданите не само че не подпомагат служителите проверяващи редовността на пътниците, но и застават на страната на гратисчиите и почват да ги нагрубяват и заплашват. В най-добрия случай се правят, че не виждат какво се случва и оставят кнотрольорите да се справят сами с доста често и агресивни нередовни пътници. Щом пътуващите в градския транспорт проявяват подобна апатия към случващото се около тях, то ще трябва да проявят спокойствие и относно новите цени на билетите. Едва когато гражданите застанат на страната на властта, на кнотролиращите ограни и с общи усилия започнат война срещу нередовните пътници, едва тогава можем да мислим за намаление на билетите и то само ако победим в тази война.

Аз лично бих подкрепила един Динко в градския транспорт, който да ходи и да ги мамка тези гадове пътуващи без билет. Всеки пътник в градския транспорт е длъжен да следи дали сред пътуващите има гратисчия и ако има такъв с общи усилия да го изхвърлят от превознато средство, ако трябва и с ритници. Но разбира се вас ви е страх от гратисчиите, страх ви е 30 човека с билети от един или двама без билет, страх ви е и ги търпите и дори се правите, че не ги забелязвате, ето това много ме дразни, че съм готова дори 5 лв. да направя билета за да ви видя физиономиите.

Наистина съм дълбоко възмутена от възмущението на столичани, които и във всичко друго чакат някой да дойде да им оправи държавата. Ако искате евтин градски транспорт бийте гратисчиите.

Столична община е направила огромни инвестиции за да могат гражданите да пътуват в удобен и модерен градски транспорт. Премиерът вместо да купи самолети за армията купи мотриси за метрото, застрашавайки с това националната сигурност на страната, но вие пак сте недоволни. Ако сте чак толкова възмутени, никой не ви кара насила да се возите в градския транспорт, вдигнете си дебелите столични задници и ги качете на велосипеди, столична община безплатно ви е направила вело алеи, но вие толкова сте се ояли, че сте заприличали на свине, а и ви мързи като ленивци. Наистина е отвратително да си кмет на кочина, колкото и да е красива кочината, свинете си остават свине.

И накрая, чувам и някакви особено налудничави идеи за напълно безплатен градски транспорт, защото това било социална услуга, която способствала за правилното функциониране на системата, понеже позволявала на гражданите да ходят на работа и по този начин да внасят своя дял в изработването на БВП на страната. Това са абсолютни глупости, никъде в света няма безплатен градски транспорт, а столичани най-накрая трябва да свикнат освен да получават най-големите заплати в държавата и да плащат подобаващо за комфорта да живеят в столицата и да се изживяват като каймака на българския народ.“